logo F1online.skF1online.sk

Ocon urguje svoj tím: Potrebujeme toho viac

Esteban Ocon
© XPB/Alpine
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík26. 5. 2022

Aj Alpine, podobne ako väčšina ostatných tímov, priniesol na Veľkú cenu Španielska balík vylepšení. Ten však nepriniesol zásadnú zmenu rovnováhy síl v prospech francúzskeho celku. Síce z toho boli pre Alpine dvojité body a Fernando Alonso sa dokázal vyšvihnúť z posledného miesta na deviate, no to stajni z Enstone nestačí. Esteban Ocon svoj tím urguje, aby pokračoval v predstavovaní ďalších a ďalších upgradov.

Alpine je momentálne na šiestom mieste Pohára konštruktérov tesne za Alfou Romeo. Modro-ružové monoposty nemali v tejto sezóne práve málo problémov a nezabúdajme, že tu hovoríme o továrenskom tíme, ktorého ambície by mali byť omnoho vyššie.

Vylepšenia privezené do Španielska síce podľa ohlasov zvnútra tímu mali pozitívny vplyv, avšak stále platí, že siedmy Esteban Ocon nemal ďaleko od toho, aby mu víťaz pretekov nadelil celé kolo.

„Som presvedčený, že každé vylepšenie, ktoré sme na auto zatiaľ nasadili, ho posunulo tým správnym smerom. Vieme, že ďalšie tímy sa taktiež posúvajú vpred a musíme si na nich dávať pozor,“ povedal po posledných pretekoch Ocon.

„Rozhodne toho však potrebujeme priniesť viac, pretože siedme miesto je síce dobré, ale nie sme tam, kde by sme chceli byť. Potrebujeme na to zatlačiť tvrdšie a dotiahnuť sa na Alfu Romeo a ďalších, ktorí sú pred nami.“

„Myslíme si, že po tomto víkende toho máme mnoho, čo treba preveriť. S tímom a s Fernandom sme absolvovali veľmi dobré rozhovory. Našli sme niekoľko smerov, ktoré nasledujeme a potrebujeme všetko presne identifikovať, pretože s týmito novými autami je toho veľa, čo treba pochopiť. Toto umiestnenie je však pre nás ako víťazstvo,“ dodal víťaz minuloročnej Veľkej ceny Maďarska.

„Dostať sa s oboma autami na body je po nevydarenej kvalifikácii nečakané, ale v prvom stinte som hneď chytil fantastický rytmus. Pred prvou zastávkou som predbehol dvoch alebo troch súperov a nemohli sme nič urobiť lepšie, pretože Valtteri bol na nás príliš rýchly,“ povedal Ocon.

„Potom sme bojovali s Landom, ktorý bol pomerne ďaleko za nami, ale taktiež mal rýchlosť. Som spokojný s dvojitými bodmi pre tím, zaslúžili sme si to,“ dodal francúzsky pretekár.

Súvisiace články

Diskusia