logo F1online.sk

Ricciardo dostal verejné varovanie: Nespĺňa naše očakávania

Daniel Ricciardo, Lando Norris, Zak Brown
© McLaren Media Centre
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík24. 5. 2022

Veľké trápenie a sklamanie. Pôsobenie Daniela Ricciarda v tíme McLaren sa nedá nazvať inak. Austrálčan síce zahviezdil vlani v Monze a predviedol zopár ďalších pekných výkonov, ale po väčšinu času nenapĺňal očakávania, ktoré doňho stajňa z Wokingu vložila. Daniela už verejne varoval dokonca aj jeho šéf Zak Brown a keď boss tímu niečo také urobí pred médiami, tak je jasné, že situácia je vážna.

V Barcelone išlo všetko proti Landovi Norrisovi. Britský mladík dosť ochorel a v aute nesmierne bojoval. V kvalifikácii mal následne smolu, keď po milimetrovej chybe vypadol už v Q2. Daniel Ricciardo sa tak potreboval predviesť, ale opäť absolútne vybuchol.

Utrápenému Norrisovi sa z jedenásteho miesta na štarte podarilo dostať na ôsme, kým Ricciardo po štarte z deviateho padol na dvanáste. Stratégie pritom mali podobné, no Daniel prišiel do cieľa o priepastných 45 sekúnd neskôr ako Lando.

S takýmito výsledkami by nebol spokojný žiadny šéf a Zak Brown v rozhovore pre Sky Sports len potvrdil to, čo si všetci myslíme. Američan vyslal jasný odkaz Ricciardovi, ktorý čelí stále väčšiemu tlaku.

„Lando má rozhodne navrch,“ prehlásil Brown. „Samozrejme, že by sme Daniela radi videli omnoho bližšie a sledovali dobrú internú bitku.“

„V aute sa však stále necíti komfortne. Skúšame všetko, čo môžeme, ale preňho to bol ďalší víkend plný sklamania,“ povedal americký biznismen.

Austrálčan ešte má zmluvu na jeden rok, ale ani to mu nemusí stačiť na udržanie miesta. Existujú totiž cestičky, ako by sa Brown dokázal Ricciarda zbaviť. Mohol by ho napríklad zo zmluvy vyplatiť a najať niekoho ďalšieho. Daniel si to určite dobre uvedomuje a určite tiež dobre počul posledné slová svojho šéfa.

„Až na Monzu a pár ďalších pretekov, nenaplnila vzájomná spolupráca jeho a ani naše očakávania,“ prehlásil Brown.

„Myslím si, že jediné, čo môžete urobiť, je pokračovať v tvrdej tímovej práci, naďalej na to tlačiť a dúfať, že to zakrátko začne klapať,“ uzavrel šéf McLarenu.

Kandidát na jeho náhradu je jasný. Britský tím pod vedením amerického šéfa vyvíja v ostatnom období veľké úsilie na americkom trhu a už má predrokovaného (dokonca aj zazmluvneného ako testovacieho pilota) mladíka Coltona Hertu. Ten už svoj talent preukázal a pre McLaren by bol hotovou marketingovou „zlatou baňou“.

Súvisiace články