logo F1online.skF1online.sk

Nebyť tých problémov, mohol som byť ešte lepší, hovorí Verstappen

Max Verstappen
© Twitter/Red Bull
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík9. 5. 2022

Vyzeralo to na ďalšie relatívne pohodlné víťazstvo pre Red Bull. V závere sa to však vďaka safety caru trochu skomplikovalo. No ako sa ukázalo, Ferrari predsa len chýbal nejaký ten kúsok, ktorý Red Bull vo svojom aute má. Max Verstappen v tejto sezóne dokončil tri preteky a všetky tri vyhral.

V Miami sa naplno ukázalo tempo monopostu RB18 i slabiny Ferrari, ktoré na tom bolo horšie po stránke degradácie pneumatík i maximálnej rýchlosti. Tieto dva faktory Maxovi výrazne uľahčili cestu za víťazstvom.

„Bol to veľmi dobrý deň, zvlášť štart. Celý víkend som kvôli problémom nemal ani raz šancu si nacvičiť štarty, takže som nevedel, čo môžem očakávať,“ povedal po pretekoch Verstappen pre Sky Sports.

„Myslím, že sa mi podarilo slušne odraziť a uvidel som príležitosť zaútočiť z vonkajšej strany. Našťastie sme si navzájom nechali priestor. Potom som sa snažil dotiahnuť na Charlesa, ktorý sa začínal trápiť s pravou prednou pneumatikou. Dokázal som ho predbehnúť, čo bolo pre moje preteky kľúčové, keďže som vďaka tomu dokázal navýšiť svoj náskok. Bolo to dôležité v druhom stinte, keďže na tvrdých pneumatikách to medzi mnou a Charlesom vyzeralo veľmi vyrovnane. Preto som nebol príliš nadšený, keď na trať vyšiel safety car, ale to sa stáva a už mi to v minulosti aj pomohlo, takže sa nemôžem sťažovať,“ pokračoval vo svojej vyčerpávajúcej odpovedi Holanďan.

„Po reštarte sme do toho išli naplno. Spočiatku som sa trochu trápil so zahrievaním pneumatík, ktoré nemali priľnavosť. Akonáhle sa však dostali do prevádzkovej teploty, dokázal som mu odskočiť,“ dodal Max.

Ani toto víťazstvo a skresanie náskoku na Charlesa Leclerca (aktuálne je to devätnásť bodov) sa však nerodilo ľahko. Red Bull mal tento víkend opäť problémy, kvôli ktorým Max vynechal veľkú časť piatkových tréningových jázd. V pretekoch postihli komplikácie aj Péreza, ktorý mal problém so senzorom a jeho pohonná jednotka kvôli tomu pár kôl nedodávala plný výkon. V dôsledku toho stratil Mexičan dobrých osem sekúnd.

„Musíme mať také veci pod kontrolou a tiež musíme byť schopní poskladať celý víkend, pretože dnes som mohol byť ešte lepší nebyť tých problémov,“ hovorí Verstappen.

„Rozumieme všetkému, čo sa nám v tejto sezóne prihodilo, ale musíme sa uistiť, aby sa takéto veci nestávali. Naplno na tom pracujeme,“ uistil Max.

Súvisiace články

Diskusia