logo F1online.sk

Sainz: Ferrari som nemohol odmietnuť

Carlos Sainz
© Twitter/McLaren
Milan Kubala
Milan Kubala27. 7. 2020

Carlosa Sainza určite nemôže tešiť pohľad na Ferrari, ktoré sa v doterajšom priebehu sezóny neukazuje byť v oveľa lepšej forme ako McLaren. Práve do tohto Ferrari totižto o rok naskočí. Sám však tvrdí, že svoj prestup neľutuje.

Scuderia potvrdila príchod Carlosa Sainza prakticky okamžite potom, čo oznámila, že so Sebastianom Vettelom v tíme si už nevie predstaviť budúcnosť. Vtedy sa Sainz mohol radovať, že sa stane pilotom jedného z troch top tímov. To sme ale ešte netušili, ako tragicky to napokon z pohľadu Ferrari dopadne.

Na to, či predsa len trochu nepochybuje o správnosti tohto rozhodnutia, možno predčasného, sa Carlosa Sainza spýtala Sky Sports. “Viem, že ohľadom výkonov Ferrari sa objavuje veľa otáznikov. Ak sa však pozriete do histórie, tak Ferrari je najúspešnejším tímom Formuly 1,” vysvetľuje, prečo so svojím rozhodnutím nie je nespokojný. “Ak ste ten pravý človek na tú sedačku, a ja verím, že som, tak prečo sa nechopiť tejto šance?”

Ponuka obliecť sa do červenej kombinézy by už nikdy nemusela prísť a preto ju treba využiť. A platí to podľa rodáka z Madridu aj teraz, keď Ferrari nemá na víťazstvá. Verí však, že časom sa vráti na miesto, na ktoré patrí.

“Samozrejme, že jeden tím teraz dominuje v tomto športe — je to Mercedes. Oni majú najväčšiu šancu stať sa rok čo rok majstrami. Ja si však myslím, že Ferrari je to správne miesto, a preto som sa rozhodol spraviť toto rozhodnutie,” konštatuje Sainz. “Je to výzva a príležitosť, ktorej som nemohol povedať nie. Na nasledujúcu sezónu som extrémne motivovaný.”

“Stále sa však koncentrujem na McLaren. Pomáham im, koľko len viem, aby sa vyšplhali vyššie vo Formule 1. Tento tím chcem v budúcnosti vidieť bojovať o víťazstvá,” doplnil.