logo F1online.skF1online.sk

Alonso sa sťažuje na počínanie Sainza: Stálo nás to postup

Fernando Alonso
© LAT Images/Pirelli
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík8. 5. 2022

Pilot tímu Alpine Fernando Alonso vyzeral byť na okruhu v Miami vo veľmi dobrej forme, avšak v kvalifikácii mu to nevyšlo tak, ako by si prial. Vo svojom záverečnom pokuse narazil na premávku, ktorá ho stála cenný čas. V najpomalšej sekcii okruhu mu vtedy zavadzal jeho dobrý kamarát Carlos Sainz.

Fernando sa tak musí uspokojiť s jedenástym miestom, hoci pri pohľade na jeho výkonnosť v Miami sme určite očakávali o niečo viac. Alonsovi však jeho posledný pokus zmaril jeho dobrý kamarát Carlos Sainz, ktorý ho pripravil určite o viac než 32 tisícin sekundy, ktoré španielsky matador potreboval na postup do Q3.

„To Ferrari mi zničilo kolo, neviem, kto to bol,“ hlásil po skončení Q2 do vysielačky Alonso. „Áno, bol to Sainz. Bohužiaľ, stálo ťa to postup do Q3,“ odpovedal inžinier.

„Od jedenástej do šestnástej zákruty som mal pred sebou Ferrari. Postúpili do Q3? Predpokladám, že áno,“ pýtal sa svojho inžiniera a po kladnej odpovedi dodal: „To umiestnenie malo byť naše.“

Príliš spokojný nebol Alonso ani po skončení kvalifikácie, keď médiám opäť pripomenul, že do Q3 postúpiť mal, avšak zabránili mu v tom okolnosti, ktoré nemohol ovplyvniť. „Ferrari nám znemožnilo skompletizovať kolo. Tempo v aute bolo, ale za jedným z Ferrari sme medzi jedenástou a šestnástou zákrutou stratili možno pol sekundy, keďže si tam len tak vykračovalo,“ pokrčil plecami Fernando.

„V Q2 sme mali k dispozícii len jednu čerstvú sadu mäkkých pneumatík. Nasadili sme ju, no prišiel tento problém s premávkou, čo pre nás bolo bolestivé. Auto je síce rýchle, no doteraz sme boli rýchli skôr v sobotu a už menej v nedeľu. Preteky tak pre nás budú dobrým testom,“ hovorí Alonso.

„Tento víkend sme na zlepšení pretekového tempa pracovali. Podriadili sme tomu aj výber pneumatík. Zmenili sme teda pár vecí a uvidíme, či sa nám to vyplatí,“ dodal dvojnásobný šampión.

Súvisiace články

Diskusia