logo F1online.sk

Schumacher sa obáva, že Mercedes ešte neukázal, čoho je naozaj schopný

Lewis Hamilton a Mercedes
© Twitter/Mercedes
Milan Kubala
Milan Kubala27. 7. 2020

Lewis Hamilton a Mercedes majú našliapnuté na ďalší dominantný zisk titulu. V doterajšej časti sezóny sa zatiaľ nenašiel nik, kto by sa dokázal postaviť monopostu z Brackley. Ralf Schumacher má pocit, že sa Mercedes ešte ani nezapotil a že situácia môže byť ešte horšia.

Helmut Marko sa minulý týždeň nechal počuť, že sa mu nevidí, s akým náskokom Mercedes kontroluje preteky. Za čias, keď tituly zbieral Red Bull, vraj Bernie Ecclestone dohováral červeným býkom, aby trochu zvoľnili, nech aspoň naoko sú tie veľké ceny napínavejšie.

Podľa Schumachera však presne to Mercedes robí; jazdí pozvoľna.

Zatiaľ sme nevideli, čoho je Mercedes schopný,” vyhlásil Ralf Schumacher, dnes komentátor nemeckej Sky. “Som dosť presvedčený o tom, že už od polovice minulej sezóny Mercedes ukazuje maximálne 80 percent. A presne takto isto sme na tom aj teraz. Myslím si, že majú v zálohe ešte veľký potenciál.”

Z posledných deviatich pretekov Mercedes ukoristil až osem. Hamilton z nich vyhral päť a zdá sa, že ďalšie víťazstvá sú hneď za rohom; na jeho domácich pretekoch vo Veľkej Británii. Tento rok môže dokonca vyrovnať a prekonať 91 triumfov Michaela Schumachera.

“Lewis môže byť veľmi šťastný. K jeho extrémnemu talentu, prehľadu a pretekárskej inteligencii má ešte aj jeden absolútne perfektný a kvalitný tím,” pokračoval Schumacher. “Ten tím je neskutočný.” Nejde tu ale len o samotný monopost, ktorý vyprodukovali, ale aj o veci, ktoré nie je hneď vidieť. “Vždy sa skvele pozerá na ich komunikáciu počas pretekov, na ich zastávky v boxoch a na ich nápady.”

A k tomu všetkému pilot, ktorému sa v štartovom poli vyrovná azda len málokto. Podľa Schumachera minimálne nie Bottas. “Áno, Lewis spravil v Spielbergu pár chýb, ale boli to prvé preteky a k nim to patrí. Teraz znovu našiel svoj rytmus. Je neskutočné, čo v aute zakaždým nájde. Pod tlakom pracuje veľmi dobre, čo, žiaľ, jeho tímový kolega nedokáže.”

Súvisiace články