logo F1online.sk

Ak by sme sa museli rozhodnúť dnes, tak zostane, povedal Horner o Pérezovi

Christian Horner a Sergio Pérez
© Red Bull Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík7. 5. 2022

Dostane ešte niekedy Pierre Gasly šancu v kokpite svojho materského Red Bullu? Po krátkom pôsobení v roku 2019 číha Francúz na svoju druhú šancu, avšak tú zrejme len tak nedostane. Súdiac podľa aktuálnych vyjadrení Christiana Hornera sa musí Pierre modliť za zhoršenie výkonov súčasného pilota tímu Sergia Péreza.

Niet pochýb o tom, že mexický pretekár v súčasnosti odvádza veľmi dobrú prácu. V Saudskej Arábii vybojoval pole position, v Austrálii maximalizoval svoj bodový zisk a v Imole skončil presne tam, kde mal – hneď za tímovým kolegom.

Ak teda bude takto pokračovať, nemá sa čoho báť a svoje miesto si udrží, aspoň to sú slová jeho šéfa Christiana Hornera. „Odvádza skvelú prácu a všetci v tíme sú s ním spokojní,“ prehlásil pre The Athletic.

„Ak by sme sa museli rozhodnúť dnes, samozrejme, že by sme s ním chceli predĺžiť zmluvu. Ak bude pokračovať v tom, čo robí, potom nebude o jeho pokračovaní žiadna diskusia,“ prehlásil jednoznačne Horner.

Nuž, po týchto slovách to pre Mexičana vyzerá veľmi dobre, kým pre Pierra Gaslyho už pomenej. Môžeme očakávať, že každú chvíľu sa o budúcnosti francúzskeho pretekára začne naplno špekulovať. Na dvere pritom klopú aj juniori Red Bullu vo Formule 2, takže možných scenárov bude určite habadej.

Pérez mal zatiaľ v priebehu tejto sezóny aj o niečo viac šťastia, keďže vypadol „len“ raz. V pretekoch v Džidde to preňho síce dopadlo nedobre, ale jeho Red Bull ho nezradil v Austrálii a odjazdil aj celý tréningový program v Miami, čo sa o jeho tímovom kolegovi povedať nedá.

„Max má za sebou príšerný deň,“ povedal po piatku na Floride Horner. „Vyšiel z boxov a utrpel hydraulický problém, čo spôsobilo poškodenie zadných bŕzd.“

„Odjazdil niekoľko kôl, myslím, že za celý deň zapísal päť meraných kôl a všetky boli pomerne konkurencieschopné. Našťastie, so všetkými červenými vlajkami nestratil až toľko, ale je to frustrujúce stráviť na trati tak málo času,“ dodal Horner.

Súvisiace články