logo F1online.sk

EisKing NEWS: Brutálne Portimao, nebezpečná Imola a sneženie na Nürburgringu! Novinky v kalendári F1

EisKing
© Youtube/Števo Eisele
Milan Kubala
Milan Kubala25. 7. 2020

Kalendár Formuly 1 sa nám práve rozrástol o ďalšie tri veľké ceny. Jazdiť sa bude na Nürburgringu, Portimau aj v Imole. Dva z troch okruhov väčšina pilotov ešte v monoposte F1 nezažila, čiže príprava bude musieť byť o čosi dôkladnejšia ako inokedy. Čo vlastne jazdcov na týchto tratiach čaká?

Kráľovná motoršportu sa na Nürburgringu predstavila naposledy ešte v roku 2013, teda ešte predtým, ako sa nemecký okruh pre finančné problémy zriekol možnosti zorganizovať preteky. Pomerne veľká časť štartového poľa spomínané preteky aj zažila, veď ich vyhral Sebastian Vettel pred dvojicou Lotusov v rukách Kimiho Räikkönena a Romaina Grosjeana.

Slávnu Imolu však s výnimkou Räikkönena nezažil nik zo súčasných jazdcov. Taký Lando Norris mal v roku 2006 len šesť rokov a Max Verstappen osem. Nuž a v Portimau sme preteky Formuly 1 ešte nemali. Pár jazdcov si trať vyskúšalo v rámci testovacích dní ešte v roku 2010.

Viac nám už spomínané okruhy priblížia Števo Eisele a Pepa Král v najnovšom videu zo série EisKing NEWS. Tentoraz aj s palubnými zábermi!

Súvisiace články