logo F1online.sk

Formuloviny: Miami – nová trať v turistickom letovisku, ktoré už F1 hostilo

Max Verstappen v Miami, USA
© Chris Tedesco/Red Bull Content Pool
Milan Kubala
Milan Kubala4. 5. 2022

Snahy majiteľov z Liberty Media dostať kráľovnú motoršportu bližšie k americkému divákovi má prvé výsledky: Už tento víkend sa monoposty F1 predstavia na novučičkom okruhu v Miami. Na Floridu však neprichádzajú prvýkrát, ako by sa na prvý pohľad mohlo zdať.

Z historického pohľadu by sme USA mohli zaradiť medzi tradičné bašty efjednotky. Je síce pravda, že Spojené štáty americké vynechali väčšinu osemdesiatych a deväťdesiatych rokov, no na druhej strane dlho boli jedinou krajinou, ktorá sa mohla pochváliť tromi veľkými cenami v rámci jedného ročníka. Až v sezóne 2020 sa k nej pridalo Taliansko.

Teraz sme na najlepšej ceste, aby si USA niečo podobné zopakovalo, a to vďaka Austinu, Las Vegas a práve sa blížiacemu Miami. Opäť si tak budeme zvykať na novú trať. Na pomoc nám však prichádzajú Števo Eisele a Braňo Ježík v najnovších Formulovinách.

V piatej časti podcastu sa dozviete viac o histórii pretekania v Miami, o okruhu, ale napríklad aj o tom, akú úlohu zohrali Google mapy pri tvorbe konfigurácie trate.

Tak počúvajme:

Na Formuloviny sa môžete tešiť vždy v stredu pred veľkou cenou — podcast je dostupný na najpopulárnejších platformách Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts a na webe redbull.sk/formuloviny.

Súvisiace články