logo F1online.sk

O Piastriho vraj má záujem Williams, Schumacher sa potrebuje zlepšiť

Oscar Piastri a Mick Schumacher
© Pirelli Motorsport
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík27. 4. 2022

Skončilo nám štvrté podujatie novej sezóny, čo znamená, že svet zaplavili novinky, ktoré sa v Imole šuškali naprieč padokom. Už takto na úvod nového ročníka sa rozprúdili prvé špekulácie týkajúce sa jazdeckých prestupov. Prvá hovorí o zrejme najväčšom talente mimo Formuly 1, druhá o synovi jedného najväčších velikánov tohto športu.

Čo bude s Oscarom Piastrim? Budúcnosť austrálskeho pretekárskeho talentu, ktorý medzi rokmi 2019 a 2021 získal hneď tri juniorské tituly, zostáva nejasná. V tejto sezóne pracuje ako rezervný jazdec tímu Alpine, do ktorého kádra patrí, avšak zatiaľ to nevyzerá, že by preňho francúzsky celok mal miesto.

Esteban Ocon vlani podpísal trojročnú zmluvu a Fernando Alonso dal všetkým jasne najavo, že sa nechystá ukončiť kariéru. Alpine teda bude musieť rozhodnúť, čo s Piastrim, pretože ďalší rok na „lavičke náhradníkov“ už Oscar jednoducho stráviť nemôže.

„Podľa posledných špekulácií z padoku má o Oscara Piastriho záujem tím Williams,“ povedal reportér britskej televízie Sky Sports Ted Kravitz.

„Táto informácia sa týka budúcej sezóny. Viem, že som hovoril, že by sme Oscara možno mohli vidieť v Aston Martine, ale zrejme som sa mýlil. Oscar Piastri a Alpine v skutočnosti sledujú Williams ako jeho potenciálne miestečko pre budúci rok,“ dodal Kravitz.

To znie, akoby sa Alpine nevzdal Piastriho služieb, ale miesto toho ho poslal do Williamsu „na hosťovanie“. Zároveň to znamená, že by sa musel porúčať jeden z dvojice Alex Albon – Nicholas Latifi.

„Neviem, koho miesto by mal zaujať, či Alexa Albona alebo Nicholasa Latifiho, pretože obaja sú v tomto tíme veľmi spokojní a zahniezdení,“ povedal Kravitz.

Ďalšiu zaujímavú správu priniesol nemecký reportér Auto Motor und Sportu Michael Schmidt. Ten sa po Imole nahlas zamyslel nad budúcnosťou Micka Schumachera a uviedol, že „potrebuje jazdiť konzistentnejšie, ak si svoje miesto chce udržať“.

„Mickovu sedačku zatiaľ nikto neohrozuje, ale to sa podľa mňa môže zmeniť v polovici sezóny, keď si svoje miesta začnú hľadať Théo Pourchaire alebo Oscar Piastri,“ uviedol Schmidt.

Súvisiace články