logo F1online.sk

Norris: Za tri roky v F1 som s Kimim neprehodil ani slovo

Kimi Räikkönen
© Twitter/Alfa Romeo
Milan Kubala
Milan Kubala16. 4. 2022

Keď Lando Norris vstupoval do Formuly 1, kariéra Kimiho Räikkönena sa už chýlila ku koncu. Táto dvojica strávila na štartovom rošte tri spoločné sezóny, počas ktorých sa však Norris s Icemanom nedokázal zblížiť. A možno ani neprekvapia Norrisove slová, že s fínskym pretekárom za celý ten čas neprehodil ani slovo.

Kimi Räikkönen sa práve presťahoval do Alfy Romeo, keď sa v padoku F1 objavila nová tvár. Mladá hviezda, ktorá bola už vtedy obľúbená medzi fanúšikmi najmä vďaka vtipkovaniu a streamom na twitchi, však nezačala vyhľadávať najskúsenejšieho jazdca v histórii kráľovnej motoršportu a nepýtala si od neho rady.

Keď sa jeden z jeho fanúšikov spýtal Landa Norrisa, či mu Kimi Räikkönen chýba, mladý Brit prezradil, že ani veľmi nie. “Nemyslím, že by som s ním niekedy prehodil jediné slovo s výnimkou takého vlažného pozdravu, keď predchádzate okolo niekoho známeho, ale nepoznáte ho naozaj,” vysvetlil vo videu, v ktorom odpovedal na celý rad otázok.

Kimi Räikkönen bol známy tým, že slovami určite neplytval. V súkromných rozhovoroch mimo dosah kamier to vraj neplatilo, no pred novinármi v padoku určite. Neraz sa stalo, že celý rozhovor v mixzóne vybavil za pár sekúnd niekoľkými holými vetami.

“Bude mi chýbať sledovanie Kimiho, budú mi chýba jeho rozhovory a táto jeho stránka,” poznamenal Norris, s ktorým bude v tomto bode súhlasiť množstvo divákov. Keďže sa však Norris a Iceman osobne nepoznali, s výnimkou jeho vtipných mediálnych útrap Norrisovi chýbať nebude. “Odhliadnuc od toho nie.”

Formula 1 na konci minulého roka prišla o veľkú osobnosť, no mladý pilot McLarenu verí, že aj bez nej sa bude na čo pozerať. “Na svete je kopa super ľudí a momentálne máme vzrušujúce štartové pole.”

V súčasnej kráľovnej motoršportu je množstvo nádejných talentov, ktoré nás budú zabávať ešte dlhé roky. Lando Norris dostal v tejto súvislosti aj ďalšiu otázku; keby mal Frankenstein stvoriť svojho vysnívaného pilota, ktorých piatich jazdcov by zošil dokopy?

“Vyberiem si zo súčasných pilotov, nie z minulosti,” ozrejmil najskôr Norris. “Vybral by som Lewisa, Maxa, veľmi rád mám Fernanda, potom trochu Carlosa a kúsok Júkiho.”

Posledná voľba azda trochu prekvapí. “Júki rád kričí do vysielačky, Júkiho by som vybral len kvôli pobaveniu. Vynechal som však Charlesa, teraz mi je nanič… Ale myslím si, že ak by sme z tých ostatných poskladali pilota, bol by v podstate neporaziteľný.”

Súvisiace články