logo F1online.sk

Formuloviny: Melbourne – Tŕnistý príbeh Veľkej ceny Austrálie

Albert Park, Austrália, ilustračné
© Motorsport Images/Aston Martin
Milan Kubala
Milan Kubala6. 4. 2022

Po dvoch rokoch bez austrálskych pretekov sa vraciame do krajiny protinožcov a bude z toho veľké predstavenie, ktorého scéna sa pred touto veľkou cenou dramaticky zmenila. Čaká nás menej zákrut, viac DRS zón, napätia aj predbiehania. Je trochu prekvapujúce, že domáci sa k týmto úpravám odhodlali až po štvrťstoročí od prvej návštevy efjednotky v Albert Parku, no v každom prípade sme za ne radi.

A zo svojich pretekov sa tešia aj v Melbourne, hoci miestni nie vždy holdovali športu na štyroch kolesách a v prvopočiatkoch o rýchlych autách naháňajúcich sa okolo jazera Albert Park nechceli ani počuť.

Obmäkčiť sa nechali až po druhej svetovej vojne, no trvalo ešte viac ako 40 rokov, kým sa organizátorom podarilo zaradiť okruh až do kalendára Formuly 1 a nahradiť tým podujatie v Adelaide.

Ako sa vlastne rodila VC Austrálie? Celý príbeh nám už rozpovedia Števo Eisele a Braňo Ježík v najnovších Formulovinách.

Na Formuloviny sa môžete tešiť vždy v stredu pred veľkou cenou — podcast je dostupný na najpopulárnejších platformách Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts a na webe redbull.sk/formuloviny.

Súvisiace články