logo F1online.sk

Ricciardovi sme ponúkali stratosferický kontrakt, prezradil Horner

Daniel Ricciardo
© Twitter/McLaren
Milan Kubala
Milan Kubala2. 4. 2022

Daniel Ricciardo sa pri dnešných výkonoch McLarenu určite sám seba spytuje, čo by bolo, keby neodišiel z Red Bullu. Veľa námahy by mu to ani nedalo. Christian Horner tvrdí, že v tíme ho chceli udržať dokonca tak veľmi, že mu ponúkli aj kontrakt s poriadne tučnou odmenou. Austrálčan ho však odmietol.

Stáva sa z Daniela Ricciarda akýsi nástupca Fernanda Alonsa v prijímaní zlých rozhodnutí? Jednej z hviezd juniorského programu červených býkov totiž zatiaľ nevyšiel ani jeden prestup, jeho prvá sezóna v novom pôsobisku bola vždy slabšia ako predchádzajúca. Čo je však horšie, McLaren sa aj na začiatku novej éry prepadáva.

Dnes už je evidentné, že Ricciardo by spravil lepšie, keby skrížil zbrane s Maxom Verstappenom a bojoval s ním o pozíciu tímovej jednotky v Red Bulle, no koncom roka 2018 nemohol tušiť, ako to celé dopadne. Jeho obavy boli v tom čase opodstatnené.

“Daniel videl, že Max má nadvládu, nuž sa nechcel stať tímovou dvojkou. Načasovanie všetkého bolo preňho neskutočne zlé,” vysvetľuje Christian Horner pre noviny The Weekend Australian. Austrálčan totiž nemal obavy len o svoj status v tíme.

“Mal svoje pochybnosti o motore Hondy,” prezradil. Red Bull mal práve v sezóne 2019 zmeniť dodávateľa pohonných jednotiek, nuž a ubrať sa smerom k Honde, ktorá dovtedy zažívala jednu väčšiu katastrofu ako druhú, sa mu nejavilo ako krok správnym smerom. “Honda však potom dokázala, že má konkurencieschopnú pohonnú jednotku a víťazný balík.”

Red Bull sa ho vtedy pokúšal presvedčiť, aby to predsa len skúsil. Podľa Christiana Hornera mu pripravili “stratosferickú” ponuku, aby si udržali jeho služby, no nestačilo to. Prioritou každého pilota sú víťazstvá a majstrovský titul. Ricciardo čakal, že v továrenskom Renaulte sa k tomuto snu priblíži viac.

“Daniel je skvelý jazdec a mrzelo nás, keď sa rozhodol opustiť náš tím. Žiaľ, nedopadlo to tak, ako by si želal. Má skvelé schopnosti, je to veľká osobnosť,” konštatuje 48-ročný Brit. “Samozrejme, teraz má aj konkurencieschopného kolegu, ktorý mu dáva zabrať. Má to ťažké.”

Súvisiace články