logo F1online.sk

Zdá sa, že sme na tom o niečo lepšie, znie z McLarenu

Lando Norris
© Twitter/McLaren
Tomáš Schügerl
Tomáš Schügerl25. 3. 2022

O niečo lepší piatok pre McLaren. Zdá sa, že britský tím si v Saudskej Arábii počína o niečo lepšie než v Bahrajne. Lando Norris sa v druhom tréningu dostal dokonca do TOP10.

Lando Norris v piatok odjazdil 50 kôl, v FP1 obsadil trinástu priečku, v FP2 bol siedmy, keď na najrýchlejšieho stratil niečo cez šesť desatín sekundy. Podobný výsledok by v sobotňajšej kvalifikácii určite bral, no dovtedy sa ešte môže veľa vecí zmeniť.

„Máme za sebou solídny deň. Niekoľko vecí bolo o niečo lepších, predovšetkým vďaka povahe okruhu, ktorý je oveľa rýchlejší a plynie hladšie. V tom boli významné rozdiely. Táto trať nám umožňuje vyťažiť viac z potenciálu nášho auta,“ skonštatoval Lando Norris, ktorý nechcel po siedmom mieste z druhého tréningu čokoľvek zakríknuť či predbiehať.

„Cítime o niečo väčšiu sebadôveru, ale stále je to veľmi tesné a v mnohých oblastiach zaostávame. Budeme naďalej stavať na progrese, ktorý sme urobili. Uvidíme, či pred sobotou dostaneme z nášho monopostu ešte viac výkonu,“ doplnil mladý Brit.

Ani Daniela Ricciarda netrápili problémy so spoľahlivosťou, v piatok absolvoval dovedna 47 kôl. V prvom tréningu zajazdil jedenásty najrýchlejší čas, v druhom obsadil pomyselné pätnáste miesto. „Produktívny piatok. Od začiatku sme to trafili dobre a auto sme nemuseli veľmi upravovať či meniť. Aj čo sa týka našej konkurencieschopnosti to bol produktívny deň.“

Pre nás je toto dobrá trať, máme z nej dobrý pocit. Počas noci urobíme nejaké malé zmeny, no celkovo si myslím, že sme v lepšej forme než v Bahrajne,“ skonštatoval Austrálčan, ktorý ešte pred začiatkom piatkového programu hovoril aj o problémoch, ktoré McLaren trápia v úvode sezóny.

„Viem, že to znie ako klišé, ale jednoducho musíme držať pokope ako tím. Nie sme tam, kde chceme byť, no nikomu by nepomohlo ukazovať jeden na druhého prstom. Viac než kedykoľvek predtým je dôležité zostať jednotní, držať spolu a spoločne z toho vyjsť,“ vyhlásil Ricciardo.

Ak by v sobotu a nedeľu pokračoval trend z piatka, mohla by na tom byť partia z Wokingu naozaj o niečo lepšie než v Bahrajne, kde to bolo jedno veľké trápenie. McLarenu viac sedí trať v Džidde s menším počtom pomalých zákrut. Britský tím však stále na ostatných stráca z pohľadu rýchlosti na rovinkách.

„Prešli sme celým naplánovaným programom. Nezaznamenali sme žiadne vážne problémy s autom, v tomto zmysle je to normálnejší víkend než ten predošlý v Bahrajne. Zdá sa, že aj samotný monopost je na tom lepšie, čo je povzbudzujúce. Teraz je našou úlohou dostať z nášho balíčka maximum, dobre sa kvalifikovať a v nedeľu byť v bitke o body,“ povedal pretekový riaditeľ Andrea Stella.