logo F1online.sk

Video: Ako Red Bull stihol poldruhahodinovú robotu za pár minút

F1 Grand Prix of Hungary
© BUDAPEST, HUNGARY – JULY 19: Second placed Max Verstappen of Netherlands and Red Bull Racing celebrates with his team in the Pitlane after the Formula One Grand Prix of Hungary at Hungaroring on July 19, 2020 in Budapest, Hungary. (Photo by Getty Images/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool // AP-24P7VFPYD2111 // Usage for editorial use only //
Milan Kubala
Milan Kubala19. 7. 2020

Mechanici Red Bullu si po dnešnom výkone zaslúžia poriadny príplatok. Potom, čo Max Verstappen stratil kontrolu nad svojím Red Bullom RB16 a v dvanástej zákrute narazil do bariér, mali mechanici plné ruky práce s opravou monopostu. Heroickým výkonom sa im to nakoniec podarilo.

A vyplatilo sa. Max Verstappen získal pre Red Bull druhé miesto a zabránil tak ďalšiemu double zo strany Mercedesov. “Max nám to dnes vynahradil,” konštatoval po pretekoch spokojný Christian Horner. “Počas kola na štartový rošt robil na tých intermediálkach všetko, len aby vyletel z trate. Zdá sa mi, že to spravil trikrát.”

“Potom v dvanástej zákrute takmer vypadol. Podarilo sa mu vycúvať a dostať sa až na štartový rošt. Zameril si to do boxov, lebo si myslel, že už je po všetkom, ale my sme na záberoch v TV videli, že je to hlavne tlačná vzpera,” vysvetľoval šéf Red Bullu. “Mechanici odviedli na aute ohromnú prácu. Za dvadsať minút vybavili to, čo nám počas bežného dňa trvá hodinu a pol.”

“Zdá sa mi, že to dokončili s 25-sekundovou rezervou, keď nasadili kolesá. Z chlapcov až tiekol pot, bolo úžasné sa pozerať na to, ako pracovali. Chlapci odvádzajú fenomenálnu prácu — tento víkend sme mali množstvo zmien v špecifikácii, v piatok mali aj nočnú, v kvalifikácii sa nám nedarilo. Včera by som bral všetkými desiatimi, keby sme sa takto vrátili a ziskom druhého miesta rozdelili Mercedesy,” komentoval Horner.

Nuž a ako to presne vyzeralo na štartovom rošte? Nehodu Maxa Verstappena aj s následnou horúčkovitou opravou si už môžete pozrieť v tomto zrýchlenom videu:

Súvisiace články