logo F1online.sk

Formuloviny: Bahrajn – ohnivé inferno na mieste ťavej farmy

Bahrajn
© Getty Images/Red Bull Content Pool
Milan Kubala
Milan Kubala17. 3. 2022

Piloti Formuly 1 už v piatok počas úvodných tréningov odjazdia prvé oficiálne kilometre sezóny 2022. Aj tentoraz budeme štartovať Veľkou cenou Bahrajnu na veľmi známom okruhu Sachír. No počkať — naozaj je nám až taký známy? Vedeli ste o ňom napríklad to, že vyrástol na mieste bývalej ťavej farmy? Ak nie, čítajte ďalej. Ak áno, čítajte aj tak!

Nový ročník Formulovín Števa Eiseleho je tu! Ako sme už naznačili v úvode, tento rok sa Formuloviny budú venovať okruhom efjednotky. V kalendári ich máme 23 a po všetkých nás prevedie slovo Števa Eiseleho a pero Braňa Ježíka. Čakajú nás pohľady do histórie tratí, množstvo pikošiek a legiend, ktoré chytia za srdce.

Dnešná časť nám v trinástich minútach priblíži bahrajnský okruh Sachír. Dozvieme sa viac o jeho zrode, ale čaká nás aj predstavenie nového ročníka! Tak naštartujte motory!

Na Formuloviny sa môžete tešiť vždy v stredu pred veľkou cenou — podcast je dostupný na najpopulárnejších platformách Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts a na webe redbull.sk/formuloviny.

Súvisiace články