logo F1online.skF1online.sk

V našom aute je veľký potenciál, upokojuje Wolff

Toto Wolff
© Mercedes
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík16. 3. 2022

Čakanie na štart sezóny 2022 je vskutku ubíjajúce. Teší nás aspoň fakt, že chýbajú už len hodiny a červené svetlá v Bahrajne zhasnú. Na tejto trati sa pred pár dňami skončili predsezónne testy a tím Mercedes na nich práve nezažiaril. Jeho šéf Toto Wolff však zostáva pokojný.

Ako by povedal klasik, toto je maratón, žiadny šprint. Mercedes sa predviedol na okruhu Sachír s extrémnym dizajnom bočníc, avšak svojimi časmi ani výkonom neohúril. Z úst Lewisa Hamiltona a Georgea Russella sa šíril číry pesimizmus, vraj to na víťazstvá v úvode sezóny nebude a bude problém poraziť aj McLaren.

Z palubných i vonkajších záberov sa monopost W13 neukázal v práve presvedčivej forme, ale o tri alebo štyri preteky už môže byť všetko inak. Mercedes určite dokáže svoje auto vylepšiť a presne na toto sa v Brackley aj tešia. „Štart novej sezóny je zakaždým vzrušujúci a v tomto roku ešte o to viac,“ povedal Wolff.

„S novými technickými a športovými pravidlami sa toho môžeme veľa naučiť a objaviť nové veci. Barcelona bola pre monopost W13 produktívnym testom, potom sme do Bahrajnu priviezli veľký update, ktorý je výsledkom obrovského úsilia celého tímu.“

„Najazdili sme dobré kilometre, mali solídnu spoľahlivosť a veľa sa toho o novom aute naučili, aj keď to pre nás neboli najjednoduchšie tri dni. Vyskúšali sme však množstvo možností nastavenia, urobili veľký pokrok v pochopení našich slabín a stále máme dosť priestoru na zlepšovanie. V monoposte W13 je veľký potenciál a my vieme, ako veľmi nás bavia takéto výzvy, keď musíme autu porozumieť a dostať z neho maximum. Presne na toto sa v nasledujúcich dňoch, týždňoch a mesiacoch sústredíme,“ povedal Wolff.

Zoradiť štartové pole na základe výsledkov testov je v podstate nemožné. Nevie to ani sám Wolff, hoci podľa takého Lewisa Hamiltona je na tom Mercedes horšie ako McLaren.

„Ťažko povedať, kam sa aktuálne radíme, ale presne vďaka tomu je táto nová éra a nová sezóna vzrušujúca. Všetci začínajú s čistým štítom a všetko je otvorené. Ako hovoríme vždy, na Formule 1 je krásne, že stopky nikdy neklamú a o tom sa prvýkrát presvedčíme už v sobotu počas kvalifikácie,“ hovorí Wolff.

„Veľmi sa teším na to, čo nám víkend prinesie,“ dodal.

Súvisiace články

Diskusia