logo F1online.skF1online.sk

Ricciardo je negatívny. V Bahrajne jazdiť bude

Daniel Ricciardo
© McLaren Media Centre
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík16. 3. 2022

Daniel Ricciardo pricestoval na predsezónne testy do Bahrajnu aj s koronavírusom. Austrálsky pretekár sa vo štvrtok necítil vôbec dobre a vyšetrenia odhalili prítomnosť ochorenia COVID-19, kvôli ktorému sa na trati ani neukázal a celý program na okruhu Sachír musel absolvovať Lando Norris. Danielovi skončí karanténa vo štvrtok a po sérii negatívnych testov má povolené naskočiť do auta.

McLaren tých problémov nemal minulý týždeň práve málo. Okrem ochorenia u Daniela Ricciarda mal nejedno ochorenie aj monopost MCL36. Ten však podľa slov šéfov pokračoval v “liečbe” podobne ako austrálsky pretekár. V závere testov bol šéf tímu Andreas Seidl pokojný a tvrdil, že problémy s brzdami i Ricciardov COVID-19 budú o týždeň minulosťou.

„McLaren F1 môže potvrdiť, že po pozitívnom teste na COVID-19 minulý týždeň, mal Daniel tento týždeň negatívne výsledky. Do padoku sa vráti vo štvrtok a je pripravený zúčastniť sa Veľkej ceny Bahrajnu tento víkend,“ stojí v stanovisku McLarenu.

„Daniel sa cítil každým dňom lepšie a pokračoval v liečbe v izolácii podľa požiadaviek predpisov v Bahrajne,“ dodáva McLaren.

Medzitým sa prudko špekulovalo o Danielovej potenciálnej náhrade. Podľa Seidla je dohoda s Mercedesom o využívaní rezervných pilotov stále aktuálna, takže Ricciardovým nástupcom sa mal stať jeden z dvojice Stoffel Vandoorne – Nyck de Vries a keďže prvý menovaný jazdí tento víkend v Sebringu, do kokpitu by zrejme naskočil holandský pretekár. Aj keď napríklad Alpine ponúkal služby talentovaného Oscara Piastriho, nikto z potenciálnych náhradníkov do kokpitu nezasadne.

Súvisiace články

Diskusia