logo F1online.skF1online.sk

Horner naďalej cúva: Duch pravidiel neexistuje

Christian Horner
© Red Bull Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík12. 3. 2022

Bahrajnské predsezónne testy začali veľkou detektívkou. Christian Horner sa mal pre Auto Motor und Sport dopustiť tvrdenia, že nový Mercedes so štíhlymi bočnicami „podkopáva ducha pravidiel“. V nasledujúcich hodinách však šéf Red Bullu zatĺkal, zatĺkal a zatĺkal. Dokonca povedal, že nič také ako duch pravidiel ani neexistuje.

Bublina rýchlo spľasla. Nič také nikto nepovedal, tvrdil najprv Red Bull, potom to dookola opakoval aj sám Horner. Ten sa musel s touto „aférkou“ vysporiadať aj v piatok, kedy boli otázky novinárov vskutku neodbytné.

„Mercedes prišiel s extrémnym riešením a odlišnou interpretáciou,“ vysvetlil Horner. „Aká je odpoveď na otázku, či to je legálne? Áno, je to absolútne legálne. Vyzerá to, že splnili všetky požiadavky.“

Po narážkach zo štvrtkového rána, keď slová šéfa Red Bullu citoval Auto Motor und Sport, už nebolo ani chýru, ani slychu. Angličan skrátka nič také nepovedal. „Citované vyjadrenia nikdy nezazneli. Ich auto je určite inovatívne. Z nášho pohľadu je to zaujímavé riešenie. Vyzerá to však, že Mercedes pravidlá spĺňa. Je to len odlišná interpretácia a odlišné riešenie,“ hovorí Horner.

A čo jeho reči o tom, že dizajn Mercedesu „podkopáva ducha pravidiel“? Nuž, podkopávať ducha pravidiel nemôže, pretože žiadny duch pravidiel ani nie je. „V skutočnosti neexistuje nič, čo by definovalo ducha pravidiel. Buď to je podľa pravidiel alebo nie,“ prehlásil šéf Red Bullu.

„Nie je na nás, aby sme to posúdili. FIA má prístup ku všetkým nákresom. Takýto návrh im bol určite predložený vopred. Je to zaujímavý a radikálny koncept, bude aj rýchly? To ukáže len čas, ale pokiaľ ide o jeho zhodu s pravidlami, to má to v rukách FIA,“ dodal Horner.

Súvisiace články

Diskusia