logo F1online.sk

Sme konkurencieschopní a ani sa nesnažíme, hlási Red Bull

Max Verstappen, Christian Horner
© Red Bull Content Pool
Milan Kubala
Milan Kubala11. 3. 2022

Red Bull začal v piatok trochu vystrkovať rožky, keď sa z pohľadu časov vyšplhal až na druhé miesto. Z neho ho síce večer zosadil Kevin Magnussen, no červených býkov aj taký výsledok potešil. Uvedomujú si totiž, že s ostatnými držia krok aj napriek tomu, že sa do toho ešte vôbec neopreli.

Po niekoľkých dňoch, počas ktorých sa Red Bull venoval najmä dlhým jazdám, dnes nasledovalo na kilometre o čosi chudobnejšie predstavenie. Max Verstappen sa tentoraz dostal len na 86 kôl. Red Bull zdôrazňuje, že si to nemáme vysvetľovať problémami s monopostom.

“Dnes sme mali taký štart-stop deň, najmä plánovane,” vysvetľuje menší počet najazdených kôl Guillaume Rocquelin, šéf pretekových inžinierov Red Bullu. “Včera sme mali dobré, neprerušované jazdy, dnes sme viac bádali a testovali rôzne veci. Viac času sme strávili v garáži menením nastavení auta, a tiež sme viac riskovali.”

“Dnes sme sa toho veľa naučili a získali sme veľa informácií. Som dosť spokojný s tým, čo sme zistili. Robíme progres rôznymi smermi, čo je veľmi pozitívne.” To sa odrazilo aj v časoch na kolo. “Nakoniec sme boli celkom konkurencieschopní, a to sme sa ani nesnažili.”

Spokojný bol aj Max Verstappen, no pripomenul, že k rozkúskovanému programu prispeli aj ostatné tímy, ktoré mali viac ako dosť problémov. “Myslím si, že dnes sme odviedli takú dobrú prácu, akú sme mohli. Bolo veľmi teplo a mali sme dosť veľa červených vlajok.”

“Bol to vcelku dobrý deň, s autom sme odjazdili dosť kôl. Tieto pneumatiky v pretekoch nebudeme používať, takže to nebolo až také reprezentatívne,” poznamenal na margo mäkších sád. “Naše auto je na tom celkom dobre, no stále máme na čom pracovať.”