logo F1online.sk

Pérez: Naše novinky uvidíte v sobotu

Max Verstappen
© Red Bull Content Pool
Milan Kubala
Milan Kubala11. 3. 2022

Ani v piatok sme sa ich nedočkali. Red Bull však sľubuje, že balík vylepšení, o ktorom sa hovorí už od predsezónnych testov v Barcelone, uvidíme. Monopost RB18 si prejde viditeľnou premenou počas noci z piatka na sobotu.

Mercedes nasadil nové bočnice už vo štvrtok, vďaka čomu celé tri dni mohol zbierať informácie a spoznávať túto konfiguráciu monopostu. V Red Bulle si však povedali, že najskôr pozbierajú čo najviac dát s aktuálnou verziou, a až neskôr sa pokúsia spraviť krok vpred. V Milton Keynes sa zrejme neboja toho, že by sobotňajšia špecifikácia monopostu nemala fungovať, keď si vystačia s jedným dňom jázd. Alebo ju nikomu nechcú ukázať skôr, ako je to absolútne nevyhnutné…

Alternatívne by sme si to mohli vysvetliť tak, že Red Bull to časovo nezvládol. Sergio Pérez to však odmietol a v Bahrajne vyhlásil, že nasadenie noviniek ide podľa plánu. “Myslím si, že aj vizuálne sa budú dať ľahko spozorovať. Uvidíte ich zajtra.”

Môžeme čakať, že Red Bull sa priblíži konceptu Mercedesu takmer bez bočníc? “Nie, my to nespravíme takto. Myslím, že zajtra by sme tu už mali mať všetko a počas posledného dňa to nasadíme. Počas týchto krátkych testov sa musíme koncentrovať na naše veci.”

Christian Horner vysvetľuje intenzitu jázd s pôvodným, takmer barcelonským balíkom prípravou na prvé preteky sezóny. Čím viac dlhých stintov jeho tím absolvuje, tým lepšiu predstavu bude mať o tom, ako jeho auto bude fungovať vo chvíli, keď sa bude lámať chlieb — po zhasnutí červených svetiel.

“Samozrejme, pripravujeme sa na prvé preteky, takže v priebehu týždňa sa na aute objaví len pár drobných vecí. Koncentrujeme sa hlavne na budúci víkend,” reportuje Christian Horner. “Zatiaľ je to celkom slušný test. Ráno je to dosť náročné kvôli vetru, piesku a teplu, a nie je to veľmi relevantné k podmienkam, v ktorých budeme pretekať budúci víkend.”

Tieto dáta sa však istotne zídu pred ďalšími veľkými cenami, po Bahrajne ideme do Saudskej Arábie a Austrálie. “Zbierame veľa dát a je to veľmi užitočné. Krúžime a zbierame údaje, ktoré budeme potrebovať.”

Súvisiace články