logo F1online.skF1online.sk

Vysielačky s riaditeľstvom pretekov by sa mali vysielať, myslí si Horner

Christian Horner
© Red Bull Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík4. 3. 2022

Prežili krátky, ale zato intenzívny život. Verejné vysielačky medzi tímami a riaditeľstvom pretekov zažili v roku 2021 svoju premiéru a taktiež derniéru. Spájané boli hlavne s kontroverznými okamihmi, kedy sa zástupcovia tímov snažili u riaditeľa lobovať za čo najpriaznivejšie rozhodnutie. Záverečná kontroverzia na Veľkej cene Abú Zabí znamenala, že tento druh komunikácie už vysielaný nebude. Šéf Red Bullu Christian Horner s tým však nesúhlasí.

Ten bol jedným z najhlasnejších zástancov toho, aby sa rozhovory medzi tímami a riaditeľstvom pretekov do prenosov dostávali. Ani obraz sezóny 2021 ho pritom nepresvedčil, aby svoj názor zmenil. S obmedzením vysielania tejto komunikácie súhlasil, s jeho zrušením však už nie.

„Veľmi tvrdo som loboval za to, aby sa táto vysielačková komunikácia vysielala. Pravdepodobne som zodpovedný za to, že sa vôbec v prenose objavila,“ prehlásil Horner pre Motor Sport Magazine. „Vždy som mal pocit, že pre publikom by bolo zaujímavé počuť, čo sa odohráva medzi boxovým múrom a riaditeľom pretekov, avšak s tým, že tímy budú tento typ komunikácie využívať menej.“

„Vlani sa však bojovalo tak tvrdo, že sa nič také nestalo. A samozrejme, ak ja ako šéf tímu počujem, ako druhý šéf lobuje u rozhodcu, je mojou povinnosťou brániť svoj tím,“ povedal Horner.

„Dosť ma prekvapilo, čo som počul v Silverstone (Toto Wolff najprv poslal Michaelovi Masimu email, potom sa osobne vydal ku komisárom, pozn. red.). V Abú Zabí bolo mojou úlohou a mojou povinnosťou bojovať za svoj tím čo najtvrdšie. Nesplnil by som si svoju úlohu, keby som to nespravil.“

„Určite urobili dobre, keď vymedzili, kto môže hovoriť k rozhodcovi – riaditeľovi pretekov. Uvidíme, ako to dopadne. Myslím si však, že by k tomu verejnosť mala mať naďalej prístup, pretože fanúšikovia a diváci majú právo počuť, za čo sa lobuje. Je to súčasť športu,“ dodal Horner.

Súvisiace články

Diskusia