logo F1online.skF1online.sk

Číslo 1 na kapote tím nabilo energiou, hovorí Horner

Max Verstappen
© Red Bull Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík28. 2. 2022

Návrat čísla 1 na rošt je nepochybne príjemným spestrením bez ohľadu na to, kto ho má na kapote. Po ôsmich rokoch si ho na monopost nechal nalepiť Max Verstappen a podľa jeho šéfa Christiana Hornera bola okamžite cítiť zmena nálady vo vnútri tímu.

Už s niekoľkomesačným predstihom sme vedeli, že holandský pretekár si na auto nechá nalepiť jednotku v prípade, že sa stane majstrom sveta. Na predstavení novej RB18 sme ju videli na aute prvýkrát a Max sa s ňou, samozrejme, predstavil aj na predsezónnych testoch. „Iba nalepiť to číslo na auto, po všetkej tej bolesti a boji, ktorými sme si v tíme vlani prešli, nabilo všetkých energiou. Chceme zabojovať o to, aby na kapote zostalo aj v budúcom roku,“ prehlásil boss Red Bullu Christian Horner.

„Môžete vidieť, že ľudí to popohnalo dopredu a dodalo im to sebadôveru, čo je v každom športe nesmierne dôležité. Nie je to arogancia, ale sebadôvera a tá naplnila celú našu organizáciu,“ hovorí Horner.

Jeho tím zakončil trojdňové barcelonské testy úspešne. Najmä Helmut Marko hlásal pri odchode veľkú spokojnosť a ako jeden z mála si nemyslel, že najrýchlejšie je v skutočnosti Ferrari. Podobne optimistický bol aj Horner. „Nateraz je skvelé byť opäť na trati. Tieto nové autá sú celkom odlišné a práve sme v procese vzájomného spoznávania sa. Nateraz je spätná väzba na RB18 dobrá. Správa sa podľa očakávaní a predpovedí našich nástrojov. Bol to povzbudivý začiatok,“ povedal Horner.

A aké sú jeho predikcie pred štartom novej sezóny? „Každý chce vidieť najlepších jazdcov na svete bojovať koleso na koleso. Myslím si, že Ferrari by sa v tomto roku mohlo vrátiť do boja, McLaren vyzerá taktiež silný. Je tu teda viacero kandidátov, pritom ešte nesmieme zabúdať na Georgea Russella. Myslím, že aj on bude jedným z kľúčových komponentov tohtoročného šampionátu,“ poznamenal Horner.

Súvisiace články

Diskusia