logo F1online.sk

Ricciardo: Red Bull ani Mercedes ešte nič skutočne neukázali

Daniel Ricciardo
© Twitter/McLaren
Tomáš Schügerl
Tomáš Schügerl24. 2. 2022

McLaren sa aj počas druhého dňa testov v Barcelone pohyboval medzi najrýchlejšími. Daniel Ricciardo zajazdil najlepší čas v dopoludňajšej časti, popoludní klesol za Leclerca a Gaslyho na tretiu priečku.

Austrálčan si mimo filmovacieho dňa prvýkrát skutočne vyskúšal nový monopost MCL36. Odjazdil celkom 126 kôl. „Dnes sme mali dobrú spoľahlivosť, odjazdil som veľa kôl. V aute sa cítim dobre. Už asi viem, kde sú naše silné stránky. Preto sa snažím zameriavať na slabšie oblasti, či už z pohľadu jazdeckého prístupu alebo nastavenia. Získali sme veľa informácií, bol to vydarený prvý deň v aute,“ povedal Daniel Ricciardo.

McLaren a Ferrari patria medzi najusilovnejšie tímy a z pohľadu dosiahnutých časov aj najrýchlejšie. Snažia sa však krotiť prehnané nadšenie, pretože výsledky z testov nikdy nezaručujú aj úspech v priebehu sezóny.

„Príliš nesledujem časy na kolo, no je samozrejme lepšie byť na čele než dole. Nedám sa tým však uniesť. Testujeme a nevieme, čo presne robia ostatní. Red Bull a Mercedes ešte nič skutočne neukázali. Takže počkajme si, kým aj oni ukážu viac a rozbalia to naplno. Preto sa pozeráme predovšetkým na seba,“ skonštatoval 32-ročný rodák z Perthu.

Daniel Ricciardo sa v minuloročnom MCL35M vytrápil, monopost jednoducho nesedel jeho jazdeckému štýlu. Natíska sa otázka, či je to v novom MCL36 lepšie. „Nechcem povedať, že určite áno, lebo je jednoducho ešte skoro. V aute sú veci, ktoré sa mi páčia a ako jazdcovi mi sedia. Stále tam sú však aj, ani nie slabiny, lebo to by znelo príliš tvrdo, ale jednoducho oblasti, ktoré môžeme zlepšiť. Sme však ešte len na začiatku, verím, že sa postupne dostaneme tam, kam chceme,“ skonštatoval skúsený Austrálčan, ktorý si pochvaľuje vlastnosti monopostu po zmene pravidiel. „Očakával som, že autá po zmene pravidiel na pocit spomalia. Naše auto je však dobré, vykročili sme správnou nohou.“