logo F1online.skF1online.sk

Wolff a Horner po „brutálnej rivalite“ zakopali vojnovú sekeru

Toto Wolff a Christian Horner
© Red Bull Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík24. 2. 2022

V roku 2021 sme si užili skutočne parádny súboj medzi Mercedesom a Red Bullom. Nechýbali boje na trati, nechýbali kontroverzie a nechýbali ani mediálne prestrelky. Do tých sa najčastejšie púšťali šéfovia Toto Wolff a Christian Horner, ktorých rivalita miestami prerástla až do osobných útokov. Rok 2021 však už je za nami, džentlmeni obrátili list a ako sami hovoria, vojnová sekera bola zakopaná.

Animozita z roku 2021 sa načisto vytratila. Koniec koncov, Red Bull nemohol za nič z toho, čo sa v Abú Zabí stalo. Začiatok novej sezóny sa nesie v znamení lásky a porozumenia medzi Brackley a Milton Keynes.

„Dalo sa očakávať, že to bude divoké a brutálne. V stávke je toho naozaj veľa,“ povedal Toto Wolff. „Toto je Formula 1, na trati i mimo nej sa bojuje o nejakú tú výhodu. To je v poriadku.“

„Musíme ísť ďalej. O Abú Zabí sa hovorilo strašne veľa. Došlo to až do bodu, kedy to poškodzovalo všetky zainteresované strany vo Formule 1. Túto kapitolu sme však uzavreli a ideme ďalej.“

„Teraz je rok 2022 a hra začína odznovu. Všetci teraz majú na konte nula bodov, máme pred sebou nové príležitosti a nové riziká,“ dodal Wolff.

Jeho náprotivok Christian Horner povedal, že aj keď obe strany nezdieľajú rovnaký pohľad na udalosti z posledných pretekov minulej sezóny, mali by obnoviť vzájomný rešpekt.

„Aj keď možno máme na Abú Zabí rozdielne názory, beztak je to už za nami. Všetko sa teraz sústredí na rok 2022,“ povedal Horner. „Vlani ste videli fantastický súboj od prvých do posledných pretekov. Myslím, že pre oživenie popularity Formuly 1 to bolo kľúčové.“

„Určite dúfame, že nás čaká rovnako vzrušujúci rok. Myslím, že by sa do toho mohli zapojiť aj niektorí ďalší, s týmito novými autami a novými pravidlami je to úplný reštart. Jedná sa o asi najväčšiu zmenu pravidiel za 40 rokov a som si istý, že rivalita medzi tímami a jazdcami bude rovnako intenzívna, ako kedykoľvek predtým,“ prehlásil Horner.

Súvisiace články

Diskusia