logo F1online.skF1online.sk

Ricciardo: Je nefér tvrdiť, že si Verstappen titul nezaslúži

Max Verstappen a Daniel Ricciardo
© Red Bull Content Pool
Petra Polubňáková
Petra Polubňáková22. 2. 2022

Podľa Daniela Ricciarda bolo len otázkou času, kedy Max Verstappen získa titul majstra sveta F1. Je zjavné, že vie o čom hovorí, keďže niekoľko sezón spolu jazdili vo farbách Red Bullu, kde medzi sebou zvádzali mnohé zaujímavé súboje. Austrálčan trvá na tom, že aj napriek rozporuplnému záveru pretekov v Abú Zabí je Verstappen zaslúženým šampiónom.

Ricciardo na body porazil Verstappena počas ich prvých dvoch spoločných sezón v rokoch 2016 a 2017, ale na konci tretieho ročníka mu to Holanďan oplatil. Na otázku, či skutočnosť, že mohol tak tesne pretekať s budúcim majstrom sveta, znamená, že svoje vlastné schopnosti hodnotí vyššie, Ricciardo pre médiá vrátane RacingNews365.com tradične vtipne odvetil: „Áno, aj ja som v podstate majster sveta! Nemám síce tie bonusy ani veľkú trofej, ale hovorím vám…“

„Keďže sme boli s Maxom tímoví kolegovia, vedel som, že sme sa navzájom posúvali na dosť vysokú úroveň. Vedel som, že kým sme boli tímoví kolegovia, aj keď sme neboli majstrami sveta, mal som pocit, že s tým, ako sme jazdili, mohlo nám to priniesť titul majstra sveta, v niektorých z tých rokov aspoň jeden,“ vysvetlil už s plnou vážnosťou rodák z Perthu.

„Nebolo pre mňa prekvapením, keď som ho videl to dokázať. Určite je pre mňa príjemné vedieť, že sme tie roky, počas ktorých sme boli tímoví kolegovia, zviedli dosť tesný súboj. Ale naozaj som nepotreboval vidieť ho vyhrať titul, aby som si to dokázal. Mám pocit, že som to naozaj cítil alebo vedel už nejaký čas. Bola to tak trochu otázka času, kedy získa titul,“ povedal.

Vzhľadom na to, aký bol boj o minuloročného šampióna tesný a vyrovnaný, pilot McLarenu si myslí, že titul mohol pokojne skončiť aj v rukách Hamiltona. „Bola to istým spôsobom hanba, keď sa stalo to, čo sa stalo v Abú Zabí. Vlani by vždy bol víťaz a porazený, bez ohľadu na to, ako by sa skončili posledné preteky, aj keby to bol nudný finiš v poslednom kole. Obaja si však titul skutočne zaslúžili. Obaja odjazdili fenomenálne preteky, obaja sa vrátili, a tak niekto skrátka musel prehrať. Samozrejme, je tu tá Lewisova strana, ale nemala by tu byť strana ‚Max si to nezaslúži‘, pretože aj on si to plne zaslúžil.“

Súvisiace články

Diskusia