logo F1online.skF1online.sk

Je v našej DNA, vysvetľuje návrat k striebornej Wolff

Mercedes W13, Lewis Hamilton, Toto Wolff, George Russell
© Mercedes
Milan Kubala
Milan Kubala18. 2. 2022

Po dvoch sezónach, v ktorých strieborné šípy neboli strieborné, ale sa odeli do čierneho kabáta, sa Mercedes vrátil k farbe, ktorá ho historicky špecifikuje. Toto Wolff vysvetľuje tento krok práve históriou značky. Jedným dychom však dodáva, že Mercedes po tejto zmene určite nezabudne na podporu menšín, ku ktorej sa zaviazal v uplynulých ročníkoch.

Mercedes už od svojho počiatku preteká so striebornými autami, z čoho vznikla aj jeho prezývka. Strieborné šípy sa vo svete motoršportu preslávili, keď sme teda v roku 2020 videli prvé fotky čierneho Mercedesu, bolo to obrovským prekvapením.

Hlavnou motiváciou, ktorá Mercedes viedla k tejto zmene, bolo poukázanie na celosvetové problémy s rasizmom, diskrimináciou či utláčaním menšín. Na čele s Lewisom Hamiltonom spolu rozbehli niekoľko programov na podporu detí zo znevýhodneného prostredia, na ich inklúziu, na zvýšenie diverzity v motoršporte.

Teraz je však čas farebne sa vrátiť ku koreňom, vysvetlil Toto Wolff. “Čierne lakovanie jasne demonštrovalo náš úmysel, našu misiu stať sa diverznejším a inkluzívnejším tímom. Stalo sa súčasťou nášho DNA, ale rovnako tak máme v DNA zapísanú striebornú farbu strieborných šípov, to je naša história.”

“Ako tím sme pomaly vyrástli zo strieborných šípov do čoraz diverznejšieho a inkluzívnejšieho tímu, a preto smerom do budúcna budú našimi farbami strieborná a čierna,” pokračuje šéf Mercedesu poukazujúc napríklad na čierne kombinézy Russella s Hamiltonom či niekoľko čiernych prvkov na monoposte. “Zvyšovanie diverzity v našom tíme nie je o tom, že by sme napĺňali nejaké kvóty, je to o najímaní najlepších ľudí bez ohľadu na ich pôvod, pohlavie, náboženstvo či sexuálnu orientáciu.”

Toto v dlhodobom horizonte prinesie svoje ovocie. “Naša práca inšpirovať ľudí, ktorí by si inak mohli povedať, že kariéra v strojárstve, v technológiách či v motoršporte nie je pre nich, rozšíri počet talentov, ktoré máme k dispozícii. Diverzná pracovná sila vedie k lepším výkonom,” doplnil Wolff.

Súvisiace články

Diskusia