logo F1online.skF1online.sk

Horner: Otázkou je, či sme v pravidlách niečo neprehliadli

Christian Horner
© Red Bull Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík10. 2. 2022

Dostanú sa vďaka tomu Ferrari, McLaren či Aston Martin na koňa? Red Bull a Mercedes si v minuloročnom boji o titul nič nedarovali a bojovali až do posledného kola. Ostatné tímy „prepli“ na vývoj nového monopostu skôr, čo im automaticky dáva určitú výhodu. Uvedomuje si to aj Christian Horner.

Jednou vecou je čas, ďalšou zdroje a ďalšou schopnosti. Ak máte na vývoj viac času a investujete doň viac zdrojov, máte určite väčšiu šancu nové pravidlá preskúmať čo najpodrobnejšie. Keď máte všetkého menej, tak šanca, že niečo prehliadnete je automaticky väčšia. Uvedomujú si to aj v Red Bulle, no stále panuje pevné presvedčenie, že tím má dostatok ľudí a schopností, aby mohol titul obhájiť.

„Chceme z veľkej časti nadviazať na to, čo sa nám podarilo dosiahnuť v minulom roku. Samozrejme, že cieľom bude obhajoba titulu,“ prehlásil pri predstavení nového monopostu RB18 Christian Horner.

„Veľkou otázkou pre nás je, či sme v pravidlách náhodou niečo neprehliadli. Prevezme niektorý z tímov opraty vďaka ich skorému prepnutiu na vývoj nového monopostu?“ kladie si šéf Red Bullu rovnakú otázku, ako my všetci.

„Veríme, že máme dobré auto. Vidieť novú RB18 ožiť je niečo fantastické. Je to vyvrcholenie veľkého úsilia celého tímu a tešíme sa, až ho uvidíme plnej forme na trati,“ dodal.

Horner tiež zopakoval to, čo povedal médiám ešte pred predstavením. On i Helmut Marko dopredu upozornili, že fanúšikovia aj novinári by sa mali sústrediť hlavne na lakovanie. Žiadne technické detaily sa na tejto „makete“ nenachádzali. „Každý jeden komponent je tento rok nový. S ground effectom, ktorý bol navrhnutý, aby uľahčil pretekanie, sa úplne mení aj celková filozofia pri návrhu týchto áut,“ povedal Horner.

„Krivka učenia bola skutočne strmá pre všetkých, medzi prvým a posledným podujatím to budú takisto aj preteky vo vývoji,“ dodal šéf Red Bullu.

Súvisiace články

Diskusia