logo F1online.skF1online.sk

Hornera asi do továrne Mercedesu nepustia, neprečítal si časť s drobným písmom

Christian Horner
© Red Bull Content Pool
Milan Kubala
Milan Kubala9. 2. 2022

Majstrovský ťah. Tak sa časť fanúšikov pozerala na Christianovo Hornerovo prihadzovanie v aukcii, ktorej víťaz mal získať prehliadku továrne Mercedesu. Šéf konkurenčného Red Bullu túto aukciu dokonca vyhral, čo mnohých pobavilo. Môžeme sa teda tešiť na Hornera v Brackley? Momentálne to tak nevyzerá…

Viacero tímov Formuly 1 sa rozhodlo priložiť ruku k dielu a do aukcie na nedeľňajšom odovzdávaní cien Autosportu ponúklo do charitatívnej aukcie niečo svoje. Mercedes sa rozhodol poskytnúť prehliadku svojej továrne, do ktorej sa zapojil aj istý “Chrisrian Horner”. Šéf Red Bullu “v utajení” najskôr ponúkol 3000 libier a aby si prehliadku poistil, neskôr prihodil ďalšiu tisícku.

Po víťazstve v aukcii žartoval, že sa do Brackley veľmi teší a zrejme si so sebou vezme aj “zo dvadsať kolegov”, s ktorými si chcel posvietiť na to, ako Mercedes míňa peniaze zo svojho rozpočtu.

Všetko však nasvedčuje tomu, že Horner sa napokon bude musieť zmieriť s tým, že ho do továrne nepustia. Zabudol si totiž prečítať podmienky výhry, v ktorých bolo uvedené, že “zamestnanci konkurenčných tímov sa nemôžu zúčastniť prehliadky továrne”.

Mercedes i napriek tomu môže spraviť výnimku, nevylúčil hovorca stajne pre The Sun: “Ešte sme o tom nediskutovali. Museli by sme upustiť od podmienok, za ktorých tá prehliadka bola ponúknutá. Vždy sa vyplatí prečítať si text napísaný drobným písmom!”

Ak Mercedes usúdi, že marketingová hodnota takéhoto stretnutia a pobavenie fanúšikov za to stojí, bude to už Hornerova druhá návšteva u konkurencie. V roku 2008 ho do továrne McLarenu pozval David Coulthard.

Súvisiace články

Diskusia