logo F1online.skF1online.sk

Red Bull RB18 sa prvýkrát vydá na trať ešte pred testami, povedal Horner

Red Bull, ilustračné
© Twitter/Red Bull Racing
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík8. 2. 2022

Prípravy na novú sezónu sú v plnom prúde. Kým vlani mali v tíme Red Bull všetko hotové v dostatočnom predstihu, tento rok sa všetko pripravuje v omnoho väčšom zhone. Aj keď je to časový stres, šéf tímu Christian Horner odhalil, že nový monopost sa v rámci filmovacieho dňa vydá prvýkrát na trať ešte pred odchodom do Barcelony. Taký je aspoň plán.

Je to vraj tesné, ale v súlade s naplánovaným časovým harmonogram. Aspoň to médiám povedal o príprave nového monopostu RB18 boss Red Bullu Christian Horner. Nové auto obhajcov titulu spoznáme už v stredu popoludní.

„S novým autom zrejme vyjdeme prvýkrát na trať ešte pred odchodom do Barcelony. Je to tesné, ale ideme podľa plánu,“ povedal Horner, ktorého cituje RacingNews365.com.

„K dispozícii máme len šesť testovacích dní, takže chcete maximalizovať každý z nich. Program v Barcelone bude primárne sústredený na RB18, chceme sa toho o novom aute naučiť čo najviac. Chceme absolvovať dlhé jazdy, overiť si spoľahlivosť, porozumieť charakteristike a dynamike vozidla,“ hovorí Horner.

Jeho tím už začína naplno pociťovať aj dôsledky zavedenia rozpočtového stropu, ktorý bude mať na plány Red Bullu v roku 2022 zásadný vplyv. „Teraz si musíte starostlivo zvoliť podujatia, na ktorých chcete predstaviť vylepšenia monopostu,“ povedal.

Jeho kolega Helmut Marko verejnosť už pred časom varoval, že na stredajšom predstavení RB18 nemáme čakať žiadne detaily. Technické „vychytávky“ Red Bull určite neukáže a bude to skôr PR udalosť pre fanúšikov a sponzorov. Potvrdil to aj sám Horner.

„Myslím si, že predstavenia všetkých monopostov sú a budú retušované photoshopom. Predovšetkým so zavedením nových pravidiel si tímy chcú chrániť svoje duševné vlastníctvo, takže toho prezradia čo možno najmenej,“ hovorí Horner.

„Difúzor ani nič podobné neuvidíte, profily krídel budú takisto trochu odlišné. Vo Formule 1 sa to už stalo normou. Až na bahrajnských testoch uvidíte autá, ktoré budú veľmi podobné tým v úvodných pretekoch sezóny,“ dodal šéf Red Bullu.

Súvisiace články

Diskusia