logo F1online.sk

Ďalšie zmeny v štruktúre tímu Alpine. Matt Harman sa stal novým technickým riaditeľom

Alpine, ilustračné
© Alpine Media
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík3. 2. 2022

Menovanie Otmara Szafnauera si v tíme Alpine zrejme nechávajú na neskôr. Veľké upratovanie pod vedením „šéfa šéfov“ Laurenta Rossiho však pokračuje aj bez rumunského rodáka. Alpine vo štvrtok povýšil Matta Harmana do funkcie technického riaditeľa.

Zmeny pokračujú. Po odchode Marcina Budkowského a Alaina Prosta sa čakalo menovanie Otmara Szafnauera, ktorý opustil Aston Martin. To však zatiaľ neprichádza a výkonný riaditeľ Laurent Rossi medzitým podnikol zmeny v technickom oddelení.

Doterajší technický riaditeľ (technical director) Pat Fry bol povýšený do novovzniknutej funkcie hlavného technického riaditeľa (chief technical officer). Na jeho pozícii najvyššieho šéfa technického oddelenia sa tak nič nemení. Novým technickým riaditeľom, a teda mužom, ktorý nahradí Frya v jeho bývalej funkcii sa stal Matt Harman.

Jedná sa tak čisto o štrukturálnu zmenu a tím neposilnilo žiadne nové meno. Fry aj Harman už v Alpine pracujú dlhšie.

Fry bude zo svojej funkcie okrem iného aj „stanovovať výkonnostné ciele monopostu“ či „definovať silné stránky tímu a hľadať oblasti, v ktorých sa organizácia môže do budúcna zlepšiť“. Naproti tomu Harman, ktorý bol doteraz hlavným inžinierom, bude poverený „výkonnosťou a zlepšením technickej organizácie pod ním“.

Matt Harman prišiel do tímu Alpine pred pár rokmi ako posila z Mercedesu, kde bol medzi rokmi 2011 a 2018 šéfom dizajnu pohonného a prevodového ústrojenstva. Jeho hlavnou úlohou v Alpine je napomôcť lepšej integrácii pohonnej jednotky do šasi.