logo F1online.sk

Kimi Räikkönen sa stal šéfom tímu Kawasaki v motokrosovom šampionáte

Kimi Räikkönen
© Alfa Romeo
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík27. 1. 2022

Dnes už bývalý pilot Formuly 1 Kimi Räikkönen nastupuje na manažérsku dráhu. Iceman bude v novej sezóne Svetového motokrosového šampionátu viesť továrenský Kawasaki Racing Team MXGP.

On a jeho krajan Antti Pyrhonen, ktorý je bývalým motokrosovým jazdcom, povedú Kawasaki v novej sezóne najprestížnejšieho motokrosového šampionátu. Obaja sú v tomto športe zaangažovaní už viac ako desať rokov a spolu vedú tím IceOne Racing. V tomto roku si ich japonský výrobca motocyklov vybral za šéfov svojho továrenského tímu v Svetovom motokrosovom šampionáte. Z toho, čo Kimi dlhé roky bral ako svoj koníček, sa stane seriózne zamestnanie s dôležitými úlohami.

„Nie je žiadnym tajomstvom, že motokros je mnoho rokov jednou z mojich najväčších životných vášní, avšak tento tím nie je niečím, čo môžete nazvať koníčkom,“ prehlásil Räikkönen.

„Je to veľmi seriózne, veľmi sústredené a snažíme sa byť čo najlepší. Teraz, keď som ukončil svoju pretekársku kariéru, budem môcť investovať viac času do tohto projektu. Nebudem riešiť ani tak každodenné záležitosti, ale zameriam sa skôr na strategické hľadisko. Môžem využiť svoje skúsenosti o fungovaní tímov a čo je potrebné na dosiahnutie úspechu na svetovej scéne.“

„Všetci, vrátane mňa, sme radi, že si nás Kawasaki vybralo za svoj továrenský tím. Viem, že šanca na úspech je zakaždým väčšia s priamou podporou továrne. Pre nás, ako nový Kawasaki Racing Team, je to skvelá príležitosť,“ dodal Räikkönen.

Súvisiace články