logo F1online.sk

Horner: Rok 2021 je teraz už minulosť

Max Verstappen a Christian Horner
© Red Bull Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík19. 1. 2022

Dovolenky sú za nami a je čas vrátiť sa do práce. V továrňach sa naplno zarezáva a inžinieri už budú túžobne očakávať prvé návštevy svojich pilotov. Tí by sa mali v továrňach objaviť už najbližších dňoch, aktuálne sa pripravujú „na suchu“ so svojimi trénermi a v posilňovniach. Týka sa to aj novopečeného šampióna.

Majster sveta z roku 2021 sa v súčasnosti pripravuje doma so svojimi trénermi. Zúčastnil sa virtuálnej 24-hodinovky Le Mans, čo je pre Verstappena obľúbená forma tréningu. Aj keď sa tento čas už nedá nazvať dovolenkou, tie najdôležitejšie povinnosti holandského pretekára ešte len čakajú.

„Max na chvíľu vypol. Počas Vianoc a Nového roka sa venoval rodine a oddychoval. Trénovať začal minulý týždeň, takže všetko ide tak, ako má,“ povedal Horner pre RacingNews365.com.

„Minulá sezóna bola náročná pre všetkých, počas Vianoc je teda ideálny čas trochu vypnúť, obzrieť sa za fantastickým rokom a trochu dobiť baterky. V januári sa Max opäť naštartoval, začal znovu tvrdo trénovať a teší sa na nadchádzajúcu sezónu,“ dodal Horner.

Oslavy titulu sú za nami, sviatky taktiež a začiatok januára znamená návrat späť do pracovného kolotoča. Príprava na novú sezónu sa blíži k svojmu vrcholu, blíži sa predstavenie nových monopostov i predsezónne testy. Času teda nie je nazvyš.

„Budúci týždeň by mal Max prísť do továrne. V tejto fáze roka sa veľa pracuje na simulátore a vo virtuálnom svete. Potom príde na rad príprava sedačky a všetky tieto veci, vrátane reklamných povinností. Od posledného januárového týždňa tak začne byť zaneprázdnený,“ vysvetlil Horner.

V Red Bulle už veľký úspech v podobe zisku titulu oslávili, nie je teda nutné to opakovať. Teraz je čas sústrediť sa na prácu. „Sme plne sústredení na rok 2022, rok 2021 je za nami.“

„Oslávime akurát to, že Max bude mať v tomto roku na aute jednotku, ale rok 2021 je teraz už minulosťou. Všetko je namierené smerom k roku 2022, každý sa sústredí na prestavenie monopostu, prvé testy a po nich na prvé preteky,“ uzavrel Horner.

Súvisiace články