logo F1online.sk

Alain Prost opúšťa Alpine, príchod Szafnauera a BWT na spadnutie

Alain Prost
© Alpine
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík17. 1. 2022

Ďalšie zmeny vo francúzskom tíme Alpine. Ten sa nedávno rozlúčil so svojim výkonným riaditeľom Marcinom Budkowským, ktorý odišiel len pár dní po tom, čo Aston Martin prepustil svojho šéfa Otmara Szafnauera. Rumunský rodák je s Alpinom spájaný dlhodobo a celok z Enstone teraz siahol po ďalších zmenách v manažmente, očakávaný príchod Szafnauera však zatiaľ oznámený nebol. Naopak, tím zamával Alainovi Prostovi.

Štvornásobný šampión pracoval vo francúzskom tíme ako poradca, no „neprežil“ posledné čistky vo vedení stajne. Nasleduje tak kroky Budkowského a Alpine opúšťa. Tieto zmeny režíruje šéf tímu Laurent Rossi, ktorý sa po roku svojho pôsobenia už očividne „oťukal“. Je to práve Rossi, ktorý sa priamo zodpovedá šéfovi automobilky Renault Lucovi de Meovi, takže v týchto presunoch hrá rozhodujúcu úlohu.

Prost pracoval pre Renault už od roku 2015, vtedy v úlohe konzultanta a ambasádora pretekárskeho tímu. O štyri roky neskôr sa posunul do roly poradcu a nevýkonného riaditeľa spoločnosti Renault Sport, ktorá je úzko napojená na všetky aktivity automobilky v motoristickom športe. Po tejto sezóne jeho kontrakt vypršal a vedenie sa rozhodlo, že mu jeho predĺženie neponúkne.

Poďme však späť Laurentovi Rossimu, ktorý dočasne zaujal aj Budkowského stoličku, no očakáva sa, že do najvyššieho vedenia pribudne Otmar Szafnauer, ten nedávno opustil Aston Martin. Hovorili o tom už viaceré zdroje a teraz sa k nim pridal aj renomovaný portál Motorsport.com. Ten taktiež potvrdil nedávne špekulácie francúzskych médií o tom, že Otmar so sebou do Enstone privedie aj jedného kľúčového sponzora – rakúsku spoločnosť BWT.

„Okrem menovania Szafnauera naše zdroje naznačujú aj to, že rakúska spoločnosť na spracovanie vody BWT sa stane hlavným sponzorom Alpinu. To naznačuje, že tradičné ružové farby tejto spoločnosti sa stanú súčasťou jej lakovania,“ píše Motorsport.com.

Ten tiež uviedol, že logá BWT už zmizli z oficiálnych stránok Aston Martinu, aj keď rozchod týchto dvoch spoločností ešte nebol oznámený oficiálne.