logo F1online.sk

Toto Wolff je celkom iné zviera, hovorí Horner

Toto Wolff a Christian Horner
© Red Bull Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík17. 1. 2022

Sezóna 2021 mala prakticky všetko, dramatický boj o titul do posledného kola, kontroverzie, zákulisné snahy a spomalenie súperov a nechýbali ani slovné prestrelky. Tých sa síce Max Verstappen a Lewis Hamilton zdržali, no ich šéfovia si cez médiá občas vymieňali poriadny „trashtalk“. Ani sa nechce veriť slovám Christiana Hornera o tom, že si tieto prestrelky neužíval.

Po skončení sezóny to už nepokračovalo, nakoľko v Abú Zabí sa Red Bull nedopustil ničoho nekalého ani kontroverzného. Snahy vplývať na Michaela Masiho tu síce boli, no v tomto smere nemá po roku 2021 svedomie čisté ani Mercedes. Uvidíme teda, či niečo podobné prinesie aj ročník 2022.

„Keď prebiehala bitka o titul medzi Sebastianom Vettelom a Fernandom Alonsom, šéfom Ferrari bol Stefano Domenicali. Vtedy bolo naše súťaženie odlišné, povedzme, že bolo na ‚džentlmenskej úrovni‘, ale minulý rok to bolo intenzívne na trati i mimo nej,“ hovorí Horner.

„Toto Wolff to nakoniec zahral inak, on je celkom iné zviera,“ dodal šéf Red Bullu.

Dnes sa už ani nedá vystopovať, kto to celé začal a je to vlastne aj nepodstatné. Vôľu preniesť titulový boj aj do zákulisia jednoznačne prejavili obe strany. Naťahovačky začali ešte na jar, dôvodom bola kauza flexibilných zadných krídel, pri ktorej si trio Christian Horner – Helmut Marko – Toto Wolff vymieňali slovné direkty až do samotného konca sezóny.

„Mám to rád? Nie. Je to súčasť športu? Áno. Neviem povedať, či som v tom dobrý, ale moja láska k tomuto športu je obrovská,“ hovorí Horner.

„V tomto priemysle som vyrástol a podľa mňa sú najdôležitejšou vecou vaše výkony na trati. Len na tých záleží,“ uzavrel Horner.

Súvisiace články