logo F1online.sk

Ricciardo: Moje ego nijak neutrpelo

Daniel Ricciardo
© McLaren Media Centre
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík14. 1. 2022

Daniel Ricciardo má za sebou najťažšiu sezónu za dlhú dobu. Síce sa mu podarilo po troch rokoch vyhrať preteky, ale nebol tým jazdcom McLarenu, ktorý si to v tomto roku zaslúžil viac. Určite aj on sám bol nepríjemne prekvapený z toho, aké ťažké preňho bolo zžiť sa s monopostom nového tímu.

Austrálčan však zostáva vo svojich vyjadreniach ľadovo pokojný, vôbec sa nehanbí za prehru s tímovým kolegom. Koniec koncov, prehrať s Landom Norrisom nie je ani náhodou niečo, za čo sa treba hanbiť. Verejnosť však mala pred štartom ročníka predsa len odlišné očakávania, a tie sa Danielovi naplniť nepodarilo.

„Určite sme sa v tomto roku od seba navzájom niečo naučili. Nechcem povedať, že sa každý z nás naučil rovnako veľa. Zrejme som sa naučil viac ja od neho než on odo mňa,“ priznal Ricciardo, ktorého cituje GPFans.

„Ak by to bol jeho prvý rok vo Formule 1, naskočil do nej a robil to, čo v tomto roku naozaj robil, možno by to s mojou hrdosťou trochu otriaslo. Bolo to však dobré, moje ego je v poriadku a nijak neutrpelo. Ak by sa však niečo také podarilo nováčikovi, asi by som bol trochu smutnejší,“ dodal austrálsky pretekár.

Ten v súčasnosti patrí medzi najskúsenejších mužov na rošte. Vo veku 32 rokov má na konte už vyše dvesto veľkých cien. K tomu pridal ešte osem víťazstiev, trikrát stál na pole position a 32-krát na pódiu. Priznal však, že mu jeho znalosti a skúsenosti v McLarene príliš nepomohli. Naopak, cítil sa opäť trochu ako nováčik, kým Norris bol ten v pozícii toho skúsenejšieho.

„Rýchlo som si uvedomil, že na istý čas budem musieť zabudnúť na všetky moje skúsenosti,“ priznal Ricciardo. „Lando je v tomto tíme tým skúseným jazdcom. Mohli ste to vidieť už len pri pohľade na jeho jednanie s inžiniermi a to, ako tu každého pozná.“

Súvisiace články