logo F1online.sk

Hillov odkaz fanúšikovi Hamiltona: Preneste sa už cez to

Lewis Hamilton
© Mercedes
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík14. 1. 2022

Bývalý pilot a majster sveta z roku 1996 Damon Hill sa na Twitteri dosť oboril na jedného z fanúšikov. Síce sa k tomu nepriznal, no zjavne sa jednalo o fanúšika Lewisa Hamiltona. Ten reagoval na príspevok, ktorý s Formulou 1 nijak nesúvisel, ale Hill v ňom vzdal hold zosnulej speváčke Ronnie Spector (vlastným menom Veronica Greenfieldová) zo skupiny Ronettes, ktorá v stredu zomrela vo veku 78 rokov.

„Kde by sme boli bez Ronettes? Mojou obľúbenou je jej verzia piesne Georgea Harrisona Try Some, Buy Some. Epické. #RIPRonnieSpector,“ napísal Hill na svojom Twitteri, na čo jeden z prítomných fanúšikov odpovedal: „Je to pieseň o Sky Sports F1 a ich ‚žurnalistoch‘?! Alebo o FIA? Kamarát sa pýta.“

Tento ironický komentár nenechal Hilla chladným a zakrátko kontroval: „Ak ste fanúšikom Hamiltona, urobte si láskavosť a preneste sa už cez to, pretože sa to už nezmení. Nikdy. Teším sa, až uvidím Lewisa ako im to v roku 2022 všetko vráti. Víťazi totiž nenariekajú, že to bolo nespravodlivé. Ukáž, akú máš chrbtovú kosť,“ napísal Hill.

Stojí za to pripomenúť, že na Damona si v priebehu tejto sezóny trochu vyšliapol sám Christian Horner, ktorý dosť jasne naznačil, že Hill je podľa jeho názoru zaujatý. Tvrdil, že bývalý majster sveta nie je pri svojej práci objektívny a má problém zakryť skutočnosť, že nemá veľmi v obľube Maxa Verstappena.

„Nie tak celkom rozumiem tomu, prečo si na Maxa taký tvrdý. A mimochodom, nerozumie tomu ani tvoj bývalý technický riaditeľ!“ prehlásil Horner poukazujúc na Adriana Neweyho.

Toto nebol jediný prípad, čo si Damon a Christian skočili do vlasov. Majster sveta z roku 1996 na prelome novembra a decembra spochybňoval Maxove manévre na trati, najmä ten v Brazílii, čo Hornera prinútilo zastať si svojho jazdca. Aj to ukazuje, že žurnalisti to pri svojej práci nemajú úplne jednoduché.

Súvisiace články