logo F1online.sk

Kimi na dôchodku: Čúrať na záhrade neprestanem, možno si kúpime psa

Kimi Räikkönen
© Alfa Romeo
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík9. 1. 2022

Znie to takmer neuveriteľne, ale aj na dôchodku pokračuje Kimi Räikkönen vo svojej hádam najmenej obľúbenej činnosti – poskytovaní rozhovorov. Aj tento posledný pre nemecký Bild priniesol klasické „Icemanovské“ odpovede, stručné, úprimné a výstižné.

Ako už o ňom bolo prezradené na viacerých miestach, Kimi obľubuje jednu pre bežných Európanov neobvyklú činnosť – čúranie v prírode. Za niečo také by si od ekologických aktivistov Lewisa Hamiltona a Sebastiana Vettela určite vyslúžil pochvalu, hoci jeho pohnútky nemajú s ochranou prírody veľa spoločného.

„Pre mňa je to normálne. Keď som bol chlapec, nemali sme v dome rodičov záchod, tak kam by ste mali ísť čúrať? Samozrejme, že v tom pokračujem a nemám s tým problém. Keď musíš, tak musíš,“ povedal Räikkönen redaktorovi Bildu. Ale aby sme to udali na pravú mieru, nerobí to tak stále.

„Neviem ani, kedy som bol naposledy čúrať na záhrade, ale nebolo to dávno,“ dodal Kimi.

Otázky novinárov na pneumatiky a nastavenie monopostu teraz nahradili tie o plánoch na dôchodku a ďalších aktivitách. Bude mu však Formula 1 chýbať?

„Len čas ukáže. Už viem, že jazdenie bola jediná vec, ktorú som na tom mal rád. Je možné, že už nikdy znovu nevkročím do padoku. Formula 1 nikdy nebola môj život. Vždy existovali veci, ktoré pre mňa boli dôležitejšie a na tom sa nič nezmení. Neodišiel som preto, že by som na to nemal, ale preto, že mám lepšie veci na práci než vysedávať v lietadlách a spávať v hoteloch,“ odpovedal Iceman.

A má nejaké plány na dôchodok? „Nie, ani si nechcem žiadne robiť. Deti chcú psa, ale ešte sme o tom nerozhodli. Možno im bude stačiť, že zase raz strávim viac času doma ja,“ povedal Räikkönen.

Súvisiace články