logo F1online.sk

Ocon: Fernando ani ja si neberieme veľa voľna

Fernando Alonso, Esteban Ocon a Daniil Kvjat na motokárach
© Alpine
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík7. 1. 2022

Tím Alpine aj jeho pilot Esteban Ocon majú za sebou solídny rok. Cieľom Francúzov však nie je bojovať v strede poľa, ich ciele sú ďaleko vyššie. Každý pretekár chcel pri pohľade na súboj Maxa Verstappena a Lewisa Hamiltona zažiť to isté. S príchodom nových pravidiel sa to niektorým z nich možno podarí.

Šanca pre tímy zo stredu poľa. Ferrari, McLaren, Alpine či Aston Martin majú kapacity na to, aby sa v roku 2022 dokázali posunúť zo svojich súčasných pozícií. O víťazstvá chcú bojovať všetci.

„Nebudem klamať. Keď vidíte tie súboje medzi Maxom a Lewisom, samozrejme, že sa chcete zapojiť,“ povedal Esteban Ocon. „Bolo by fantastické neustále bojovať o víťazstvá a pódiá. Snáď sa Formula 1 s novými pravidlami vydá týmto smerom. Niečo také je sen a verme, že sa stane skutočnosťou.“

„Pracujem veľmi tvrdo. Fernando ani ja si neberieme veľa voľna. Našim cieľom je stráviť v továrni toľko času, koľko len bude možné,“ hovorí francúzsky pretekár odhodlane.

Alpine a jeho predchodca Renault strávili celé roky bojom v strede poľa. Až to vyzerá, akoby tomuto tímu nebolo súdené preraziť. Síce to nie je taký monštruózny celok ako napríklad Mercedes, ale tento tím má potenciál pravidelne bojovať minimálne o pódiá.

Sám Ocon môže byť so svojim rokom 2021 spokojný. Slávil prvé víťazstvo v kariére a aj keď na body s Fernandom Alonsom prehral, svoje úlohy si zastal viac ako obstojne. Čerešničkou na torte bolo nečakané maďarské víťazstvo, na ktoré určite nezabudne do konca života.

„V tomto roku sa chcem posunúť na ešte vyššiu úroveň,“ hovorí Ocon. „Som spokojný s tým, ako sme túto sezónu zakončili. Ja aj Fernando sme jazdili dobre, konverzácia vo vnútri tímu je taktiež dobrá a pokračoval som vo svojom zlepšovaní. Ako športovec sa presne o to aj usilujete.“

„Sme tím a sme k sebe úprimní. Ak si chlapci myslia, že niečo potrebujem zlepšiť, rád by som to od nich počul. Nemali by váhať, pretože len tak môžem urobiť ďalší krok,“ dodal francúzsky mladík.