logo F1online.skF1online.sk

Otmar Szafnauer opúšťa Aston Martin!

Otmar Szafnauer
© Aston Martin
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík5. 1. 2022

Aston Martin je bez šéfa. Otmar Szafnauer opúšťa tím, ktorý zatiaľ jeho nástupcu nevymenoval. O jeho odchode sa špekulovalo už v priebehu sezóny 2021, no tieto špekulácie rumunský rodák okamžite zmietol zo stola. Vtedy sa hovorilo o tom, že zamieri k tímu Alpine.

Tím k tomu poskytol len veľmi stručné tlačové stanovisko, v ktorom teraz už svojmu bývalému šéfovi za všetko poďakoval. A veru aj mal za čo, Szafnauer zohral kľúčovú rolu v postupe Force Indie až na čelo stredu poľa, taktiež sa zaslúžil o uzavretie dohody o dodávkach pohonných jednotiek s Mercedesom a v neposlednom rade sa podieľal na záchrane stajne v roku 2018.

Aston Martin na tom však v roku 2021 nebol výkonnostne dobre a v priebehu sezóny sa objavili špekulácie o Szafnauerovom odchode z postu šéfa. Otmar všetky tieto reči, podobne tak špekulácie o jeho presune k tímu Alpine, rezolútne poprel. Ako sa však ukázalo, niečo pravdy na tom zrejme bolo, hoci zatiaľ nevieme, kam povedú jeho ďalšie kroky.

5. januára sa Aston Martin v krátkom tlačovom stanovisku rozlúčil so svojim dlhoročným šéfom. “Otmar Szafnauer odchádza zo spoločnosti aj z postu šéfa Aston Martin Cognizant Formula One Team. Jeho úlohu prevezmú ľudia z vedenia stajne do doby, kým nebude vymenovaný nástupca.”

“Chceme mu poďakovať za jeho služby tímu v posledných dvanástich rokoch. Smerom do budúcna mu prajeme len to najlepšie. Nepochybne príjme nové výzvy.”

“Našťastie, náš tím vedie silná skupina osobností. Sme v komfortnej pozícii, necháme si trochu času na rozmyslenie než oznámime podobu novej vedúcej štruktúry.”

“Tím sa momentálne sústredí na to, aby pripravil čo najkonkurencieschopnejšie auto pre sezónu 2022,” končí tlačové stanovisko tímu svoje vyhlásenie.

Súvisiace články

Diskusia