logo F1online.sk

Prost: Verstappen bude ešte lepší

Max Verstappen
© Red Bull Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík31. 12. 2021

Max Verstappen má svoj vytúžený (a zaslúžený) prvý majstrovský titul. Holandský pretekár ukázal v tejto sezóne skvelú konzistentnosť výkonov. Ak sa mu do cesty nepostavila smola, nehoda alebo defekt, skončil zakaždým na prvom alebo druhom mieste. Max si teraz môže blažene odfúknuť, prvý titul už má a ako aj on povedal, všetko ďalšie čo príde, bude už len bonus. Podľa štvornásobného šampióna Alaina Prosta bude vďaka tomu Verstappen ešte lepší.

Ten v jednom zo svojich posledných rozhovorov vychválil oboch protagonistov titulového boja a takisto fantastickú sezónu 2021, ktorá sa celkom iste zapíše do dejín.

„Max mal skrátka perfektnú sezónu,“ povedal Prost pre francúzsky Motorsport.com. „Pamätám si na jeho začiatky v F1. Často sa hovorieva: ‚Má rýchlosť a má všetko, ale možno práve preto robí priveľa chýb‘. Ale keď ste mladý, je to normálne. Už sa môže iba zlepšovať a tento rok tých chýb naozaj veľa neurobil. Možno tú v kvalifikácii v Džidde, ale tam na to tlačil až príliš, vtedy sa to môže stať.“

„S titulom majstra sveta vo vrecku môžete začať jazdiť a myslieť odlišne. Akonáhle jeden získate, tlak na vašich pleciach sa uvoľní. Teraz bude ešte lepšie vedieť, kedy má útočiť a kedy má menej riskovať. Koniec koncov sa tak stane lepším jazdcom,“ povedal Prost.

Sezóna však neskončila úplne dokonalo. Záverečná kontroverzia na Veľkej cene Abú Zabí zanechala v ústach mnohých pachuť horkosti. Ročník 2021 však bude aj bez toho pamätný ako jeden z najlepších v histórii, ak nie vôbec najlepší.

„Ak sa na to pozerám vo všeobecnosti, tak áno, toto bola tá najlepšia sezóna. Tým myslím z pohľadu publika, športu, ľudského aspektu, popularity F1 a faktu, že mladí ľudia začínajú Formulu 1 sledovať. V tomto smere teda áno, toto bola najlepšia sezóna v histórii,“ prehlásil Prost.

„Max aj Lewis si ten titul zaslúžili. V tomto roku nám ponúkli neuveriteľnú šou. Na konci dňa je tento výsledok dobrý pre Formulu 1 a pre Maxa. Som zaňho naozaj šťastný. Naopak, pre Lewisa je to určite smutné, najmä keď to práve vďaka Maxovi bola tá najlepšia sezóna. Nemôžete medzi nimi vyberať, sú si skrátka rovnocenní.“

„Môžete hovoriť o čomkoľvek, komentovať hocičo, napríklad aj udalosti v Silverstone, ale faktom je, že si ten titul naozaj zaslúžili obaja,“ uzavrel Prost.