logo F1online.sk

Sainz neľutuje prestup do Ferrari, vraj je na to ešte skoro

Carlos Sainz
© Twitter/McLaren
Milan Kubala
Milan Kubala17. 7. 2020

Carlos Sainz sa o rok predstaví vo farbách Scuderie, čo sa môže minimálne z krátkodobého pohľadu ukázať ako jeden z najhorších prestupov v dejinách F1. Ferrari stráca na všetkých frontoch, je preto namieste otázka, či už Sainz neoľutoval, že sa rozišiel so silnejúcim McLarenom. Španiel tvrdí, že na takéto hodnotenia je ešte priskoro.

Ak by Ferrari pokračovalo aspoň v takých dobrých výkonoch ako vlani, Sainz by mohol byť spokojný. Mal by prakticky zaručené dojazdy v prvej šestke a optimistické vyhliadky na rok 2022. Teraz však musí Scuderia investovať značnú časť prostriedkov do tohtoročného auta, aby ročníky 2020 a 2021 nedopadli úplne katastrofálne. No čo je ešte horšie, vývoj monopostov bude postupne ustávať z dôvodu postupného zmrazovania jednotlivých komponentov.

“Veľa ľudí mi kladie otázku, že či nemám z toho obavy, alebo či neľutujem svoje rozhodnutie,” priznal Carlos Sainz. A ako na ňu odpovedá? “Mám pocit, že toto nie je otázka, ktorú by bolo treba zodpovedať dnes. Myslím si, že sezóna je ešte v príliš skorom štádiu.”

“Musíme byť o kúsok trpezlivejší. Jasne sme videli, ako veľmi sa môže auto zmeniť v priebehu jedného roka — ako sa zmenil Racing Point z vlaňajška a rovnako tak zmena vo Ferrari,” upokojuje sa Sainz. “Na Formule 1 je dobré to, že sa nikdy nezastaví. Neobávam sa toho, pretože o rok sa môže všetko zmeniť. Preto sa radšej koncentrujem na moje terajšie pôsobenie v McLarene.”

Sainza môže upokojiť fakt, že s Ferrari podpísal dvojročnú zmluvu. Je tu teda nádej, že po pravdepodobne ťažkej sezóne 2021 sa dočká aj nejakej odmeny. Ak sa, samozrejme, Scuderii podarí dobre podchytiť nové pravidlá.

“Už stokrát som v rozhovoroch povedal, že mojím cieľom pre tento rok je podať pre McLaren čo najlepší výkon. Nekoncentrujem sa na to, čo sa deje vo Ferrari. Hneď, ako sa táto sezóna skončí, budem mať čas zájsť do Ferrari, zaoberať sa tým a zistiť, ako vieme budúcu sezónu spraviť lepšou,” vyhlásil ešte stále pilot McLarenu.

Súvisiace články