logo F1online.sk

Horner by mal zotrvať v kresle šéfa Red Bullu do roku 2026

Christian Horner
© Red Bull Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík22. 12. 2021

Po odchode Sira Franka Williamsa a jeho rodiny z vedenia legendárnej britskej stajne sa najdlhšie slúžiacim šéfom vo Formule 1 stal Christian Horner. Ten riadi tím Red Bull už od jeho úplných začiatkov vo Formule 1 a vyzerá to tak, že minimálne ďalších pár rokov ho ešte riadiť bude. Poradca Red Bullu Helmut Marko potvrdil, že so svojim súčasným šéfom rokujú o novej zmluve.

Tá by mala Hornera udržať v stoličke šéfa stajne až do roku 2026, teda viac ako dvadsať rokov potom, čo sa jej vedenia ujal. V televízii ServusTV, ktorá Red Bullu patrí, to potvrdil Helmut Marko. Ten je v podstate jediným Hornerovi nepodriadeným mužom v tíme (s výnimkou vlastníkov) a pôsobí ako pravá ruka Dietricha Mateschitza.

„Pracujeme na novej zmluve, vďaka ktorej sa s Red Bullom spojí až do roku 2026,“ povedal Marko pre ServusTV, na ktorý odkazuje portál Motorsport.com. Helmut sa po tomto obrátil na Verstappena a s úsmevom dodal: „Hovorili sme s ním ešte pred tebou.“

Marko týmto samozrejme poukázal na rokovania o obnovení zmluvy so samotným Verstappenom. Ten má kontrakt ešte na sezóny 2022 a 2023 a povedal, že by s Red Bullom rád zostal navždy.

„Našim cieľom je stabilita na kľúčových miestach. Chceme mať pevnú štruktúru v nadchádzajúcich niekoľkých rokoch, nakoľko tím vstupuje do tranzitného obdobia, vzhľadom na zmeny pravidiel v oblasti pohonných jednotiek a šasi,“ povedal Marko.

„Fungujeme veľmi dobre. Christian je šéf tímu a pôsobí na verejnosti, ja som skôr v zákulisí. Veci však koordinujeme veľmi dobre, nastavili sme smerovanie tímu a jeho ľudí, taktiež politicky hovoríme tým istým jazykom. Myslím, že naše úspechy nám dávajú za pravdu,“ dodal Marko, ktorý si tiež pripisuje zásluhy za to, že Hornera pred mnohými rokmi priviedol do tímu.

„Ja som bol ten, ktorý ho predstavil Didimu Mateschitzovi. Netušil, kto ten Christian je, nemal vtedy žiadne skúsenosti s Formulou 1. Ja som ho však poznal z Formuly 3000 a ďalších juniorských kategórií, tiež som poznal jeho ambície a schopnosti. Napokon sa to vyvinulo veľmi dobre,“ dodal Marko.

Súvisiace články