logo F1online.sk

Max Verstappen: V určitej fáze sezóny sme sa s Hamiltonom nenávideli

Max Verstappen a Lewis Hamilton
© Red Bull Content Pool
Slavomír Dzuričko
Slavomír Dzuričko21. 12. 2021

Sezóna 2021 priniesla dramatický majstrovský súboj medzi Maxom Verstappenom a Lewisom Hamiltonom. Mladý holandský pilot navyše prezradil, že v určitej fáze sezóny panovala medzi dvojicou určitá nevraživosť až nenávisť.

Aj keď vzťahy medzi nimi mohli byť občas napäté, Verstappen si myslí, že ich vzťah sa vrátil do normálu po tom, ako si navzájom prejavili rešpekt po skončení poslednej veľkej ceny na okruhu v Abú Zabí.

„Pozeráte sa jeden druhému do očí,“ povedal Verstappen pre BBC. „Nehovoríte toho veľa, ale naopak, veľa si toho uvedomíte a naozaj si ten súboj veľmi ceníte.“

„Niekedy sme sa nenávideli, ale to je v poriadku. To je súťaživý duch nás oboch. Je to neuveriteľný jazdec,“ prezradil úradujúci majster sveta v službách tímu Red Bull.

Hamilton síce Verstappenovi gratuloval, ale predtým uviedol do vysielačky túto vetu: „Toto bolo zmanipulované, človeče.“ Napriek tomu Verstappen verí, že medzi ním a Hamiltonom je aj naďalej vysoký rešpekt.

„Emócie sú veľmi vysoké. Bolo to tak už predtým, počas celej sezóny, takže si myslím, že je to normálne,“ povedal Holanďan na margo vyjadrení Lewisa Hamiltona.

„Bolo to pekné, že hneď po pretekoch za mnou prišiel. Počas roka sme mali chvíle, keď sme sa stretli, ale veľmi sa rešpektujeme,“ pokračoval Verstappen. „Vzájomne sme sa tlačili na limity. Väčšinu času – všetci pretekári – sme boli na hranici toho, čo sme mohli urobiť, čo naše auto dokázalo.“

Max Verstappen chápe starosti, ktorým čelí Hamilton pri strate titulu, ale dúfa, že ich rivalita bude pokračovať aj v nadchádzajúcej sezóne 2022.

„Pre Lewisa a tím (Mercedes) to muselo byť neuveriteľne ťažké, ale vyhral sedem titulov, takže ho to možno istým spôsobom upokojuje,“ dodal Verstappen.

„Som si istý, že v budúcom roku bude podávať tie najlepšie výkony, aké vie. Čo je veľmi, veľmi vysoká úroveň,“ uzatvára stále len 24-ročný pilot Formuly 1. „Záleží to od toho, aké sú naše autá, ale ja osobne dúfam, že (rivalita) bude pokračovať. Bol to úžasný konkurent. Jazdiť proti nemu bolo skutočným potešením.“