logo F1online.sk

Ecclestone: Aby ste boli rytierom, mali by ste spraviť niečo pre krajinu

Lewis Hamilton
© Twitter/The Royal Family
Milan Kubala
Milan Kubala17. 12. 2021

Lewis Hamilton sa už prvého januára dostal na zoznam osobností, ktoré mali byť v tomto roku uvedené do rytierskeho stavu. Na samotné predstúpenie pred princa Charlesa a pasovanie však čakal až do tejto stredy. Keby to záviselo od Bernieho Ecclestona, čakal by ešte dlhšie.

Na Hrade Windsor sa Lewis Hamilton ukázal deň pred galavečerom FIA, aby ho princ Charles oficiálne uviedol do rytierskeho stavu za jeho služby v prospech motoršportu. Britský jazdec sa tým pádom zaradil k takým velikánom ako Jackie Stewart, Stirling Moss a Jack Brabham.

Bernie Ecclestone má však pochybnosti o tom, či si Lewis Hamilton takúto poctu zaslúžil. “Iba ľudia, ktorí naozaj spravili niečo pre túto krajinu, by mali dostať rytiersky titul,” vyhlásil pre nemeckú televíziu RTL.

Spraviť niečo vo svojej oblasti vraj nie je dostatočné. “Nemyslím si, že by si uvedenie do rytierskeho stavu zaslúžilo toľko ľudí, koľko ho teraz dostáva. Všetci zarábajú veľa peňazí a venujú niečo na charitu, ale pre krajinu nespravili nič konkrétne.”

A keď si už Mr. E takto podal Lewisa Hamiltona, neobišiel ani Tota Wolffa, ktorý v závere Veľkej ceny Abú Zabí opäť nemal ďaleko od toho, aby si to vybavil so svojimi slúchadlami, z ktorých počul hlas Michaela Masiho. Šéf stajne bol veľmi nahnevaný, tváre ostatných členov tímu však skameneli.

Táto reakcia zaujala aj Ecclestona. “Pravdepodobne boli nahnevaní aj ďalší členovia tímu, ale on bol jediný, kto to aj ukázal. Ak Mercedes retrospektívne nezíska ten titul, mal by dostať aspoň Oscara za herecký výkon.”

Mercedes už tento titul nezíska, svoje odvolanie stiahol.

Súvisiace články