logo F1online.sk

Prost tipuje, že Hamilton poľahky získa osem titulov

Lewis Hamilton
© Twitter/Mercedes-AMG F1
Milan Kubala
Milan Kubala16. 7. 2020

Lewis Hamilton prepisuje rekordy a všetko naznačuje tomu, že prekoná aj ten najväčší. Sedem titulov majstra sveta v podaní Michaela Schumachera. Britskému pretekárovi na tejto ceste výrazne pomohol fakt, že sa nasadenie nových pravidiel posunulo o jeden rok. Preto si Alain Prost myslí, že zostávajúce dve šampionátové víťazstvá budú pre Hamiltona viac-menej formalitou.

Na úvodnej veľkej cene to Hamiltonovi nevyšlo. Komisári mu udelili dva tresty, kvôli ktorým skončil nakoniec až piaty. Obhajca titulu po víkende priznal, že sa spočiatku cítil byť porazený, ale nakoniec si to všetko vynahradil na tom istom okruhu o týždeň neskôr.

Podľa Alaina Prosta je to známka toho, že Hamiltonovo 85. víťazstvo nie je ani zďaleka posledné. “Čím je v tíme viac zabývaný a čím stojí na pevnejších nohách aj v živote, tým je lepší,” cituje Profesora agentúra Reuters. “Poraziť Lewisa Hamiltona v boji o titul bude veľmi ťažké. Hlavne v aute a v tíme, v ktorom teraz je. Za normálnych podmienok možno až nemožné.”

Na lámanie rekordov má dokonalé podmienky. “Teraz má šesť titulov, nuž by som povedal, že poľahky ich môže získať osem. Neviem si predstaviť, že by niekto iný tento rok získal titul. Možno len Valtteri. Bude to závisieť od toho, koľko budeme mať nakoniec pretekov. Ak v jednom či dvoch kvôli technickému problému vypadnete, môže sa stať čokoľvek.”

V konštruktérskom šampionáte je to ešte jasnejšie ako v jazdeckom. “Teraz si neviem predstaviť, že by nejaké iné auto ako Mercedes vyhralo šampionát. A tiež budúci rok. A potom? Neviem. Možno vyhrá Renault,” usmial sa popod fúz Alain Prost.