logo F1online.sk

Coulthard verí, že Hamilton sa vráti

Lewis Hamilton
© Twitter/Mercedes
Milan Kubala
Milan Kubala14. 12. 2021

Ako zareaguje Lewis Hamilton na stratu titulu, keď si všetko nechá odležať v hlave? Je v hre aj scenár, že by Formulu 1 opustil? David Coulthard si to nemyslí, Hamilton sa podľa neho vráti rozhodnutý pridať k svojim siedmim aj vytúžené ôsme šampionátové víťazstvo.

Pritom bol tak blízko. Po odjazdení 6246 kilometrov v tejto sezóne mu zostávali posledné štyri k tomu, aby prekonal aj Michaela Schumachera a ako jediný pilot v histórii mal osem titulov. V tých posledných štyroch kilometroch ho však predbehol Max Verstappen.

Keď bezprostredne po tomto sklamaní Jenson Button v rozhovore s Lewisom Hamiltonom nadhodil, že v budúcej sezóne určite príde zabojovať o ten ôsmy, majster sveta uviedol: “Ohľadom budúceho roka ešte uvidíme.”

Lewis Hamilton uprostred roka predĺžil ročnú zmluvu o ďalšie dve sezóny, v Mercedese by mal teda zotrvať až do roku 2023. Sme si však všetci skutočne istí tým, že Hamilton bude pokračovať? David Coulthard nepochybuje.

“Hamiltonovo odovzdanie sa je nespochybniteľné,” cituje Davida Coultharda BBC. “Ukázal, prečo je sedemnásobným majstrom sveta. Je to fenomén a neskutočný športovec. A už sa zaviazal na ďalšie dva roky. Je to tímový hráč, zaviazal sa tímu, v budúcej sezóne tu bude a pokúsi sa vyhrať ten ôsmy titul.”

Hamiltona tento moment nemôže rozhodiť natoľko, aby úplne zmenil svoj život. “Myslím si, že má vnútorný pokoj. Je jasné, že bude minimálne sklamaný, ale musíte sa pokúsiť vcítiť do jeho kože. Je to skvelý pretekár, vyhral niekoľko titulov a počas pretekárskej kariéry čelil nepriazni osudu.”

“Toto je len ďalší z tých nešťastných momentov, ktoré určite neprebijú skvelé chvíle jeho kariéry. Je fantastickým príkladom pre všetkých športovcov a športovkyne, ako zvládať prehru. Uznal, akou bol Verstappen výzvou a toto sú momenty, pre ktoré žije. Áno, chcel to vyhrať, ale opäť raz ukázal svoju brilantnosť,” zhodnotil Coulthard.

Súvisiace články