logo F1online.sk

Toto sú emócie: Záverečné momenty z pohľadu Christiana Hornera

Christian Horner a Max Verstappen
© Red Bull Content Pool
Milan Kubala
Milan Kubala12. 12. 2021

Ako ste posledné kolo Veľkej ceny Abú Zabí prežívali vy? Vstávali ste zo stoličky, chytali sa za hlavu, hnali svojho favorita dopredu? Ak ste dnes boli ako na emočnej horskej dráhe, vedzte, že Christian Horner bol na tom veľmi podobne.

V priebehu pretekov Red Bull robil, čo sa dalo, aby Maxa Verstappena po nevydarenom štarte nejako pretlačil pred Lewisa Hamiltona, no ten mal jasne lepšiu rýchlosť a všetky útoky odrazil. Nepomohlo ani statočné brzdenie Sergia Péreza.

Pár kôl pred koncom mal Verstappen viac ako desaťsekundovú stratu a už to vyzeralo tak, že Hamilton prekoná rekord všetkých rekordov a ako jediný pilot v histórii získa ôsmy titul majstra sveta. V tom sa však na obrazovkách objavili zábery na rozbitý monopost Nicholasa Latifiho, ktorý sa stal novodobým Timom Glockom.

Nasledoval výjazd bezpečnostného vozidla a rozhodnutie, ktoré emócie fanúšikov otočilo o 180 stupňov. Riaditeľstvo pretekov sa rozhodlo reštartovať veľkú cenu na posledné kolo a aby to dosiahlo a Verstappena s Hamiltonom nedelilo päť monopostov pomalších o kolo, pustilo ich cez safety car.

O všetkom malo rozhodnúť päť kilometrov v poslednom kole. Ako ich prežíval Christian Horner? Sledujme:

Súvisiace články