logo F1online.sk

Horner: Potrebujeme zázrak, aby sme vyhrali šampionát konštruktérov

Christian Horner a Sergio Pérez
© Red Bull Content Pool
Slavomír Dzuričko
Slavomír Dzuričko9. 12. 2021

Uplynulé preteky v Džidde prehĺbili náskok Mercedesu v rebríčku konštruktérov. Na prvom mieste je práve Mercedes so ziskom 587,5 bodov a za ním je Red Bull, ktorý má aktuálne 559,5 bodov. Šéf tímu Red Bull, Christian Horner tvrdí, že potrebujú zázrak.

„V rebríčku konštruktérov, zaostávame, potrebujeme zázrak na to, aby sme to vyhrali,“ priznal Horner. „Máme ešte jednu šancu, vyhrať (jazdecký) titul s Maxom. Niekto z nich, buď Lewis alebo Max, sa po budúcom víkende dostane na vrchol. Je to o prestíži. Nie je to o peniazoch, ale o prestíži. Toho si ľudia pamätajú.“

Christian Horner priznal, že Mercedes má dynamiku, ale ocenil Verstappena za to, že „bojuje ako lev“ a hovorí, že Red Bull urobí všetko, aby vyhral posledné preteky v Abú Zabí.

„Aby som bol úprimný, v Abú Zabí to opäť zmenili, takže ide o ďalší variant okruhu,“ povedal šéf tímu Red Bull. „Tento víkend vyjdeme a pôjdeme do Abú Zabí s nerozhodným výsledkom na svetovom šampionáte, vedieme vďaka víťazstvám v pretekoch. Je to o tom, kto skončí vpredu. Je to priamy boj, tak ako po celý rok. Mercedes vyhral trikrát v rade, Max predtým dvakrát.“

„Kto sa dostane na vrchol? Netuším. Samozrejme, v posledných pretekoch sme videli výkon a formu, ktorú má Mercedes, ale Max tento víkend opäť bojoval ako lev. Dal tomu všetko,“ pokračoval Christian Horner.

Stratu kľúčových bodov v rebríčku konštruktérov okomentoval aj Sergio Pérez, pre oficiálny web Red Bullu, ktorý nedokončil uplynulé preteky v Džidde: „Nebol to najlepší víkend pre tím, stratili sme kľúčové body v šampionáte konštruktérov, takže teraz ideme do Abú Zabí, aby sme sa pokúsili veci zvrátiť.“

„Pri prvej červenej vlajke sme mali trochu smolu, ale po druhom reštarte sme dobre ušli. Prešli sme okolo (Pierra) Gaslyho a Charlesa (Leclerca), a keď som vychádzal z tretej zákruty, nebolo tam dosť miesta pre všetkých, vzhľadom na to, aká to bola zákruta,“ zamyslel sa Pérez.

Red Bull stráca v rebríčku konštruktérov aktuálne až 28 bodov, zatiaľ čo v rebríčku jazdcov je to medzi Verstappenom a Hamiltonom vyrovnané, teda 369,5 bodov.

Súvisiace články