logo F1online.sk

Horner: Ľudia si neuvedomujú, čo Max s tým autom dokáže

Max Verstappen a Christian Horner
© Red Bull Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík7. 12. 2021

Asi nikto z nás si nevie predstaviť, aký vypätý je súboj o titul majstra sveta v roku 2021. Len veľmi málo ľudí si niečím takým intenzívnym v živote prešlo, v F1 to boli naposledy Nico Rosberg a Lewis Hamilton v roku 2016. Ako Max Verstappen, tak Lewis Hamilton do toho dávajú absolútne všetko, no víťaz môže byť len jeden.

Pre holandského pretekára to v Džidde vyzeralo viackrát nádejne. Už v sobotnej kvalifikácii mal našliapnuté k asi najpamätnejšej pole position vo svojej kariére. Pripravil sa ňu však vlastnou chybou v poslednej zákrute.

„Myslím si, že to bolo najlepšie kolo, aké sme v jednom z našich áut videli, teda až do tej poslednej zákruty. Zabúda sa na to, pretože nebolo dokončené, no bolo to vynikajúce kolo,“ prehlásil šéf Red Bullu Christian Horner v podcaste F1 Nation.

„Ľudia si podľa mňa ani neuvedomujú, čo Max s tým autom dokáže. Neuvedomujú si, že sme po celý rok nemali najlepšie auto, ale že ho Max pozdvihol. Zaslúži si za to všetok kredit.“

V nedeľu nás čaká záverečná bitka tejto neskutočnej sezóny. Víťaz môže byť len jeden a titul môže získať len jeden z nich, no podľa Hornera je jazdec roka jasný už teraz, a to bez ohľadu na to, ako to v posledných pretekoch tohto ročníka dopadne.

„Vrátime sa a budeme bojovať. V týchto posledných pretekoch budeme útočiť so všetkým, čo máme k dispozícii. Ak nakoniec nevyhráme, tak to nebude preto, že sme to neskúsili,“ povedal Horner.

„Okruh v Abú Zabí prešiel zmenami, bohužiaľ, s rýchlosťou Hamiltonovho motora sa nedá porovnávať. Chápete, bol o sekundu rýchlejší v druhom a treťom sektore okruhu v Džidde. Max získal pol sekundy len v trinástej zákrute. Proti niečomu takému sa nedá brániť,“ hovorí šéf Red Bullu.

„Ešte však nie je koniec. Max je bojovník a ak si tam niekto ten titul zaslúži, tak je to on, pretože Mercedes mal lepšie auto. Jazdil vynikajúco a pre mňa je to jazdec roka,“ dodal Horner.

Súvisiace články